Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Kako se zavarovati, če se poškodujemo, če pademo?

Janja Laharnar, strokovna direktorica osebnih zavarovanj pri Adriatic Slovenica odgovarja na vprašanje G+, kako se lahko starejši zavarujejo pri raznih poškodbah.
Nekatere zavarovalnice skrbijo tudi za starejše, v  AS se zavedajo, da so padci in poškodbe najpogostejši ravno pri starejših. Foto Roman ŠŠipić
Nekatere zavarovalnice skrbijo tudi za starejše, v  AS se zavedajo, da so padci in poškodbe najpogostejši ravno pri starejših. Foto Roman ŠŠipić
29. 5. 2019 | 13:30
30. 5. 2019 | 13:18
3:52
Kako je z zavarovanjem, potem ko se oseba hudo poškoduje, postane invalid ...? Nekatere zavarovalnice tovrstno zavarovanje ponujajo. Kako ravnajo pri zavarovalnici Adriatic Slovenici (AS)? Če se 50-letnik tako hudo poškoduje, da postane delni ali popolni invalid, mu kritje trajna invalidnost zaradi nezgode omogoča izplačilo zavarovalnine glede na odstotek ocenjene trajne invalidnosti. V primeru hujše trajne invalidnosti mu izplačamo več; v primeru 100-odstotne trajne invalidnosti kar 300 odstotkov zavarovalne vsote. Za izpad dohodka zaradi bolniške odsotnosti oziroma predčasne invalidske upokojitve lahko poskrbi z nezgodno rento nad 25-odstotne trajne invalidnosti. To pomeni, da bi vsak mesec do 20 let prejemal dogovorjeno rento, ki je dedna.

Za primer nezgode si starejši zavarovanec pri zavarovalnici AS  lahko zagotovi več kritij, npr. za trajno invalidnost, nezgodno rento, enkratno izplačilo za zlome, za zdravilišče..., pravi Janja Laharnar, strokovna direktorica iz AS.  Foto Arhiv
Za primer nezgode si starejši zavarovanec pri zavarovalnici AS  lahko zagotovi več kritij, npr. za trajno invalidnost, nezgodno rento, enkratno izplačilo za zlome, za zdravilišče..., pravi Janja Laharnar, strokovna direktorica iz AS.  Foto Arhiv

Prejeta izplačila lahko delno ali v celoti nameni rehabilitaciji po težjih boleznih ali poškodbah oziroma zdravljenju v tujini, ki mu jih organizira AS. Če je poleg tega začasno ali trajno nesposoben opravljati vsaj eno od temeljnih dnevnih opravil (prehranjevanje ali pitje, osebna higiena, oblačenje in slačenje, izločanje in odvajanje blata in vode, gibanje), je upravičen do pomoči na domu, prevoza na kontrole in v primeru rakavega obolenja do prevoza na kemoterapije ali obsevanje.

Treba je poudariti, da je pri vseh storitvah zagotovljena strokovna in etična oskrba. Storitev prehodne oskrbe je omejena s količino storitev na posamezen primer, kar je določeno ob sklenitvi zavarovanja, tako da v AS za posamezni nastali primer zagotavljamo prej naštete storitve do porabe dogovorjene kvote storitev. Nenazadnje z Mojim življenjskim kaskom poskrbi tudi za tisto najhujše. Svoje najdražje razbremeni finančnih skrbi, saj v primeru njegove smrti upravičenec prejme denarna sredstva.

Kako pa so lahko zavarovani »padci« pri starejših? V AS smo poskrbeli tudi za starejšo populacijo, saj se zavedamo, da so padci in poškodbe najpogostejši ravno pri starejših, kar vodi do dodatnih stroškov. S starostjo se povečuje tudi verjetnost za nastanek raka. Starejšim do 80. leta starosti zato svetujemo sklenitev življenjskega zavarovanja Varna leta, ki omogoča varnost v primeru raka, nezgode in tudi smrti.

Za primer nezgode si starejši zavarovanec lahko zagotovi naslednja kritja: izplačilo za trajno invalidnost v enkratnem znesku (glede na ugotovljen odstotek trajne invalidnosti, ki je nastala po poškodbi) ali nezgodno rento nad 50-odstotne trajne invalidnosti oziroma nad 25-odstotne trajne invalidnosti, ki se izplačuje kot mesečno nadomestilo. Lahko si zagotovi kritja enkratnih izplačil za izpahe, zlome in opekline, za zdravljenje in operacije zaradi nezgode ter za nadstandardno nastanitev v zdravilišču. Dodatno kritje raka se sklene za obdobje desetih let in omogoča večkratno izplačilo zavarovalnine v primeru obolelosti za različnimi vrstami raka. Na primer: izplačilo v enkratnem znesku je možno tudi do trikrat (do 200 odstotkov zavarovalne vsote).

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine