Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Kadunc se bo pritožil

Novoizvoljenemu direktorju RTV Slovenija očita, da ne izpolnjuje formalnih pogojev za prevzem funkcije.
Igor Kadunc očita novemu direktorju pomanjkanje vodstvenih izkušenj. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Igor Kadunc očita novemu direktorju pomanjkanje vodstvenih izkušenj. FOTO: Voranc Vogel/Delo
1. 2. 2021 | 17:40
1:49
Generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc je napovedal, da bo izvolitev novega generalnega direktorja Andreja Graha Whatmougha izpodbijal na sodišču. Pojasnil je, da je zakone treba spoštovani tako, kot so zapisani. Novoizvoljenemu generalnemu direktorju med drugim očita, da ne izpolnjuje formalnih pogojev za prevzem funkcije.

Opozoril je na pomanjkanje vodstvenih izkušenj Graha Whatmougha. Med razpisnimi pogoji za novega generalnega direktorja je namreč zahtevanih tudi najmanj deset let delovnih izkušenj in usposobljenost za organiziranje in vodenje večjih organizacijskih sistemov. »Kaj to je, se ve, ker je natančno določeno v 55. členu zakon o gospodarskih družbah,«je v zapisu na Facebooku zapisal Kadunc.

image_alt
Generalni direktor RTV Slovenija bo Andrej Grah Whatmough


Izpostavil pa je tudi vodenje sej nadzornega sveta. »Ker ne gre za poraz, ampak odločitev članov programskega sveta, da zaupajo mandat vodenja človeku, ki še ni nikoli nič vodil. Razen devetindvajset sej nadzornega sveta. Pa do oddaje vloge tudi tega ni počel tri leta, kar je pogoj,« je sporočil.

Programski svet je minuli ponedeljek za novega generalnega direktorja javnega zavoda imenoval predsednika nadzornega sveta Andreja Graha Whatmougha. Zanj je glasovalo 18 od 28 programskih svetnikov. Njegova protikandidatka v drugem krogu, direktorica TV Slovenija Natalija Gorščak, je prejela devet glasov. Kadunc je sicer v prvem krogu prejel šest glasov. Mandat mu poteče aprila.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine