Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Jani Möderndorfer zapušča SMC, pridružil se bo LMŠ

Poslanec je napovedal, da zapušča poslansko skupino in stranko SMC.
Möderndorfer ni skrival nezadovoljstva in kritik zaradi vstopa SMC v vlado Janeza Janše. FOTO: Roman Šipić/Delo
Möderndorfer ni skrival nezadovoljstva in kritik zaradi vstopa SMC v vlado Janeza Janše. FOTO: Roman Šipić/Delo
15. 5. 2020 | 11:00
15. 5. 2020 | 13:46
2:49
»Nesporno dejstvo je, da sem od samega začetka nasprotoval vstopu v to koalicijo in opozarjal stranko in svoje kolege, da je ta poteza v resnici pogubna, ne samo za stranko in politiko, ki jo zagovarja SMC, ampak tudi za celo državo,« je dejal Jani Möderndorfer in navedel, da sam zagovarja svoboščine, ki jih imamo zapisane v ustavi, človekove pravice in vladavino prava. In po njegovih besedah se je SMC od vsega tega oddaljila, zato iz nje izstopa.

Nadomestni poslanec Mira Cerarja je sicer nasprotoval vstopu SMC v vlado Janeza Janše in ga tudi ni podprl kot mandatarja.

Gre za politika z dolgim stažem, ki je napovedal, da se je po tehtnem premisleku odločil, da se bo pridružil poslanski skupini LMŠ. O članstvu se bodo še pogovarjali. Na vprašanje, ali bi se mu lahko pridružil še kdo, je odgovoril, da ne ve, a da si nobena poslanska skupina ne želi prestopov, saj bi lahko sledil še kdo.

Sam je leta 2006 iz LDS prestopil v Listo Zorana Jankovića, kjer je bil član do leta 2011. Istega leta je bil izvoljen za poslanca Pozitivne Slovenije, ko se je tri leta kasneje razdelila na dva dela, je postal soustanovitelj stranke Zavezništva Alenke Bratušek in je bil na njihovi listi izvoljen tudi v državni zbor. Nato se je 2015 pridružil SMC.

Trn v peti SDS pa je bil Möderndorfer že z vodenjem preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega pranja denarja v NKBM, domnevnega nezakonitega financiranja politične stranke SDS in domnevnega nezakonitega financiranja volilne kampanje SDS za predčasne volitve poslancev. Napovedal je, da bo zdaj ponovno kandidiral za predsednika komisije.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine