Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Janez Lavre je vsem ponudil sodelovanje

Ljudem, ki jih je prizadel, se je znova opravičil. Ministrski položaj ga ne zanima.
Janševa vlada je peta vlada, ki je Lavretu dala soglasje za direktorja. Odkar je direktor, je imel opravka s šestnajstimi ministri za zdravje. Čeprav je med kandidati, ga ta funkcija ne zanima. FOTO: Tadej Regent/Delo
Janševa vlada je peta vlada, ki je Lavretu dala soglasje za direktorja. Odkar je direktor, je imel opravka s šestnajstimi ministri za zdravje. Čeprav je med kandidati, ga ta funkcija ne zanima. FOTO: Tadej Regent/Delo
3. 2. 2021 | 13:30
3. 2. 2021 | 14:32
3:40
Janez Lavre, ki je s ponedeljkom znova zasedel direktorsko mesto v koroški regijski bolnišnici, se je v prvem nastopu pred mediji po imenovanju najprej zahvalil vsem 942 zaposlenim za vestno in strokovno opravljeno delo in se znova opravičil vsem, ki jih je kakorkoli užalil. Imena novega strokovnega direktorja oziroma direktorice, ki ga je izbral znotraj kolektiva, javnosti ne bo razkril pred sejo sveta zavoda, ki bo 11. februarja.

O njem/njej je dejal le, da gre za vrhunskega strokovnjaka/strokovnjakinjo. »Vesel sem, da je sprejel/sprejela to odločitev,« je rekel Lavre. Člani sveta zavoda se prihodnji teden ne bodo seznanili le z odstopom dosedanje strokovne direktorice Jane Makuc, ki si nadaljnjega sodelovanja z Lavretom ne predstavlja več, pač pa tudi z odstopom predsednika sveta zavoda Simona Jevšineka, ki trdi, da odhaja iz osebnih razlogov. Njegovo mesto bo začasno, do izteka mandata, po odločitvi ustanovitelja vodil Ksandi Javornik.

Kakšno ekipo sodelavcev bo izbralo novo (staro) vodstvo bolnišnice, ta trenutek ni jasno, saj pogovori še potekajo. Lavre je nadaljnje sodelovanje ponudil vsem zdajšnjim sedemnajstim predstojnikom oddelkov in enot, pri čemer še ni imel priložnosti govoriti z vsemi. Zaradi nujnih zadev je ta pogovor opravil le s predstojnikom internega oddelka. »Sem človek sodelovanja, in ne izključevanja,« je izjavil Lavre.    



Od lanske pomladi, ko je odstopil s položaja zaradi številnih žaljivih tvitov, je deloval kot zdravnik v ambulanti za sladkorno bolezen. Po prevzemu direktorskih dolžnosti si želi soglasje ministrstva, da lahko enkrat na teden še vedno dela kot zdravnik. Zanj je že zaprosil.   

Lavre je napovedal, da želi delati v dobro pacientov po navodilih ustanovitelja, od katerega kmalu, približno v dveh mesecih pričakuje odgovor na vprašanje, ali bo v Slovenj Gradcu gradil novo bolnišnico na novi lokaciji v bližini trase tretje osi in letališča ali pa se bo država odločila za obnovo dotrajanega kirurškega bloka. Lavre se bo zavzel za novogradnjo, v kateri bi dobil prostor urgentni center in vse dejavnosti za obravnavo akutno zbolelih pacientov, obstoječo, težko dostopno lokacijo v centru mesta pa bi prepustil obravnavi kroničnih bolnikov in paliativni oskrbi, kjer po njegovih besedah vlada grozljiva stiska. Vrednost naložbe bi bila med 250 in 300 milijoni evrov.

image_alt
Kadrovskih menjav v bolnici še ni konec


Lavre je slovenjgraško bolnišnico vodil od leta 2007, razen v letih 2016 in 2017, ko je bil na čelu Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. Janševa vlada je 5. vlada, ki mu je dala soglasje za direktorja, v času svojega mandata je 'preživel' tudi šestnajst ministrov za zdravje. Na naše vprašanje, ali je med kandidati za ministra za zdravje, je odgovoril: »Ne po svoji volji, a ne bom«.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine