Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Janez Janša ostro nad Janjo Sluga

Ob ugibanju, kdaj bo vodja poslanske skupine SMC prešla v opozicijo, je videti, da jo je Janez Janša že postavil tja.
»Tisti, ki so ali ste vrgli puško v koruzo pred enim letom, zdaj zelo težko solite pamet vsem ostalim,« je med drugim Janez Janša zabrusil Janji Sluga. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
»Tisti, ki so ali ste vrgli puško v koruzo pred enim letom, zdaj zelo težko solite pamet vsem ostalim,« je med drugim Janez Janša zabrusil Janji Sluga. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
K. S.
22. 3. 2021 | 13:45
23. 3. 2021 | 08:10
2:15
Predsednik vlade Janez Janša je v državnem zboru včeraj odgovarjal na poslanska vprašanja, med poslanci, ki so mu postavili vprašanja, pa je bila tudi vodja poslanske skupine SMC Janja Sluga. Čeprav gre za stranko koalicije, bi lahko iz odgovora predsednika vlade razbrali vse prej kot to.

image_alt
Janez Janša prepričan, da lahko njegova vlada konča mandat


Janja Sluga, o kateri se vse glasneje ugiba, ne ali bo zapustila koalicijske vrste, ampak kdaj, se je med drugim v vprašanju dotaknila zaupanja, ki da se izjemno težko vzpostavi in hitro poruši. Kot je dejala, se zaupanje najbolj zrcali v komunikaciji potrebnih ukrepov, ki bi bili po njenem še učinkovitejši, če bi predstavnikom vlade uspelo ustrezno komunicirati. Janšo je vprašala, zakaj priložnosti tretjega vodenja vlade ni uporabil za krepitev povezovanja in dviga ugleda »širše kot le med dosedanjimi sledilci«. Zanimalo jo je, čemu depeše, prehitre čestitke, ki domačo javnost poleg epidemije še dodatno vznemirjajo. »Zakaj ne gasiti požara med STA in Ukomom, ampak ga podpihovati,« je med drugim vprašala ter dodala, ali namerava to nadaljevati.

»Mimo je poslušati nasvete o komuniciranju od šefice poslanske skupine z enoodstotno podporo v javnosti predsedniku vlade in stranke, ki ima tridesetkrat višjo podporo,« ji je odvrnil Janša in tako posredno razgalil napetosti znotraj SMC in v odnosu preostalih koalicijskih strank do SMC.

»Tisti, ki so ali ste vrgli puško v koruzo pred enim letom, zdaj zelo težko solite pamet vsem ostalim glede na prazna skladišča in nepripravljenost države, ki smo jo dobili. Če bi bile zadeve normalne, bi vlada mogoče imela čas, da se enkrat na teden sestane in se pogovarja o komuniciranju, tako pa smo morali uvesti še dodatno sejo vlade, na kateri se ukvarjamo z zaščito zdravja in življenja ljudi,« je še odgovoril vodji poslanske skupine koalicijske SMC.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine