Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Za pljučnim rakom v Sloveniji vsak dan umrejo trije ljudje

Za pljučnim rakom pri nas na leto umre 1200 prebivalcev, skoraj trije na dan. V svetu jih umre osem milijonov, od teh 1,2 milijona pasivnih kadilcev.
V Društvu pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije do 30. novembra v kampanji Čik pavza vabijo na brezplačni posvet z zdravnikom. FOTO: Roman Šipić
V Društvu pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije do 30. novembra v kampanji Čik pavza vabijo na brezplačni posvet z zdravnikom. FOTO: Roman Šipić
11. 11. 2022 | 06:00
11. 11. 2022 | 07:26
9:37

V nadaljevanju preberite:

Spodbujeni z lanskim odzivom ljudi na kampanjo Čik pavza so se v Društvu pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije odločili na pomen zgodnjega odkrivanja pljučnega raka opozoriti tudi letos. Lani se je v sklopu Čik pavze z zdravnikom posvetovalo več kot 120 ljudi. Letos vse, ki kadijo ali jih skrbi zdravje pljuč, ponovno vabijo, da se prek spletne platforme www.izkasljaj.se/cikpavza prijavijo na brezplačni in anonimni posvet z zdravnikom. Kampanja se konča zadnji dan novembra.

Pljučni rak velja za bolezen kadilcev. V povprečju za njim vsako leto zboli skoraj za eno Slovenijo zemljanov. Po pojavnosti je pri nas pri moških na tretjem in pri ženskah na četrtem mestu. Preživetje bolnikov s to vrsto raka je nizko, pet let po diagnozi jih še živi nekaj več kot desetina.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine