Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Izbor lokacije za karanteno odvisen od potreb in kapacitet

»To je bila prva taka, na žalost padalska akcija, o kateri na Civilni zaščiti nismo bili obveščeni,« je namestitev 42 oseb v Velenju označil Srečko Šestan.
Katere lokacije imajo na voljo, poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan ne razkriva. FOTO: Leon Vidic/Delo
Katere lokacije imajo na voljo, poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan ne razkriva. FOTO: Leon Vidic/Delo
STA
28. 3. 2020 | 18:47
28. 3. 2020 | 18:59
2:00
Na Civilni zaščiti (CZ) imajo za potrebe karantene nabor primernih lokacij. Kam bodo namestili ljudi, pa je odvisno od kapacitet lokacije in števila ljudi, ki potrebujejo karanteno, je povedal poveljnik Srečko Šestan.

Še pred namestitvijo se o tem dogovorijo s predstavniki lokalne skupnosti in poveljniki občinskih CZ.



Katere lokacije imajo na voljo, ne razkriva, pravi pa, da gre za lokacije, ki so jih že pred tednom dni izbrali s pomočjo občin in ministrstev. Gre tako za zasebne prostore kot namestitve posameznih državnih organov ali lokalnih skupnostih. Nekatere lokacije ponudijo tudi zasebniki sami, pravi.
 

Padalskih akcij naj ne bi bilo več 


Preden na določeno lokacijo namestijo ljudi, se o tem dogovorijo s predstavniki lokalne skupnosti in poveljnikom občinske CZ, kar pa ni bilo narejeno ob petkovi namestiti skupine Slovencev v karanteno v Hotel Paka v Velenju. »To je bila prva taka, na žalost padalska akcija, o kateri na CZ nismo bili obveščeni. Zdaj smo z ministrstvom za notranje zadeve, ministrstvom za zdravje in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje dogovorjeni, da se to izve prej in da se pred tem pripravi vse potrebno,« je dejal.

Koliko tovrstnih namestitev bodo potrebovali v prihodnje, Šestan ne ve, upa pa, da se bo to prej ali slej končalo. »Ne vem namreč, koliko ljudi je še zunaj. Je pa treba tudi vedeti, da vsi ne potrebujejo karantene. Odvisno je od tega, s katerega območja se vračajo,« dodaja.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine