Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Inštitut, ki ni nikoli zaživel, v likvidacijo

Vlada je začela likvidacijo nacionalnega inštituta za otroške srčne bolezni (NIOSB), letos in prihodnje leto naj bi zanj porabili 56.800 evrov.
Na inštitutut za otroške srčne bolezni, ki ni nikoli zaživel, je dobival direktor Brane Dobnikar dobre štiri tisoč evrov bruto plače na mesec.&nbsp;FOTO: Roman Šipić/Delo<br />
&nbsp;
Na inštitutut za otroške srčne bolezni, ki ni nikoli zaživel, je dobival direktor Brane Dobnikar dobre štiri tisoč evrov bruto plače na mesec.&nbsp;FOTO: Roman Šipić/Delo<br /> &nbsp;
13. 6. 2019 | 10:40
13. 6. 2019 | 10:43
2:48
Nacionalni inštitut za otroške srčne bolezni, ki ni nikoli zaživel, a je do konca maja danes potrošili skoraj 331.000 evrov, po sklepu vlada le odhaja v likvidacijo. Na podlagi odloka o prenehanju delovanja zavoda, ki je bil sprejet že konec februarja letos, je ministrstvo za zdravje zdaj le pripravilo predlog sklepa o začetku likvidacije. Ta je bil že v medresorskem usklajevanju, a je z imenovanjem novega ministra – Aleša Šabedra – prešel v ponovno interno usklajevanje.

Postopek likvidacije bo trajal predvidoma do julija 2020. Za stroške obstoječih zaposlenih, plačila storitev in dela likvidacijskega upravitelja naj bi letos porabili 28.975 evrov, prihodnje leto pa še 27.825 evrov.

Z dnem, ko se bo začel likvidacijski postopek, bo po besedah ministra za zdravje Aleša Šabedra začel teči odpovedni rok tudi petim zaposlenim. Kot smo v Delu že poročali, so ti za opravljanje tekočih poslov doslej prejemali redni mesečen dohodek. Direktor Brane Dobnikar dobiva 4036 evrov bruto na mesec, zdravniki Gorazd Košir, Lučka Kosec in Uroš Mazić so kot nosilci dejavnosti zaposleni za štiri ure na teden (desetodstotna zaposlitev) z osnovno plačo 386,90 evra bruto, zdravnica Mojca Grošelj Grenc pa za dvajsetodstotno zaposlitev na inštitutu prejema 796,56 evra bruto.

Tekoče posle na inštitutu, ki nikoli ni zares zaživel, pa naj bi prevzel likvidacijski upravitelj Marko Zaman.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine