Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Evropski parlament čaka še dolga pot do povrnitve ugleda

Transparency International leto dni po izbruhu škandala opozarja, da niso bili sprejeti ukrepi za preprečevanje korupcije v prihodnje.
Eva Kaili, nekdanja podpredsednica evropskega parlamenta, zanika krivdo v korupcijski aferi in še naprej opravlja funkcijo evroposlanke. FOTO: Frederick Florin/AFP
Eva Kaili, nekdanja podpredsednica evropskega parlamenta, zanika krivdo v korupcijski aferi in še naprej opravlja funkcijo evroposlanke. FOTO: Frederick Florin/AFP
9. 12. 2023 | 01:45
9. 12. 2023 | 01:46
5:47

V nadaljevanju preberite:

»Eno leto po največjem škandalu v zgodovini evropskega parlamenta, ki je zamajal zaupanje državljanov držav članic v institucijo, bi javnost upravičeno pričakovala, da so bile sprejete celovite spremembe etičnega kodeksa parlamenta, ki bi preprečile ponovitev. Ne samo, da se to ni zgodilo, ne izvaja se tudi načrt s 14 točkami, ki ga je napovedala predsednica evropskega parlamenta,« so kritični pri Transparency International.

»Ne zdi se mi prav, da se Eva Kaili danes sprehaja po evropskem parlamentu. Če bi obstajala kakršna koli še tako nizka stopnja politične integritete, potem bi morala ob tako močnih obtožbah prevzeti politično odgovornost in odstopiti,« pravi evropska poslanka Romana Tomc, članica Evropske ljudske stranke (Krščanski demokrati). Kako na to gledajo v evropskem parlamentu? Kdo lahko odpokliče evropskega poslanca?

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine