Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Erjavec meni, da ima podporo poslanske skupine

Kandidat za predsednika stranke Desus Karel Erjavec je poslanski skupini danes predstavil svoj program. Po sestanku čuti, da ima njeno podporo.
Kandidat za predsednika stranke Desus. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Kandidat za predsednika stranke Desus. FOTO: Voranc Vogel/Delo
M. B.
23. 10. 2020 | 16:00
27. 10. 2020 | 16:25
1:51
Karl Erjavec, dolgoletni predsednik stranke Desus, ki, po odstopu sedaj že nekdanje predsednice stranke Aleksandre Pivec, ponovno kandira za mesto predsednika stranke, je svoj program danes predstavil poslanski skupini. 

Po skoraj dve-urnem sestanku s poslansko skupino Erjavec ni skrival zadovoljstva. V izjavi za mediji je poudaril, da je bil sestanek konstruktiven in da »čuti, da ima podporo poslanske skupine.« Pričakuje da bo na kongresu dobil podporo, a poudarja, da do tedaj ostaja »izven politike in javnega življenja.« »Kongres bo odločil, ali naj pridem nazaj,« je dejal.

Dodal je, da bodo, če bo do tega prišlo, po njegovi ponovni izvolitvi sprejeli nadaljnje odločitve glede prihodnjega dela stranke
Na novinarska vprašanja Erjavec ni želel odgovarjati.

​Aleksandra Pivec je Karla Erjavca v boju za predsedstvo stranke premagala na strankinem kongresu januarja letos. Njen kratkotrajni mandat so zaznamovale številni očitki o korupciji in odločitev, da je Desus popeljala v koalicijo pod okriljem stranke SDS. Po pritiskih in uporu lastne poslanske skupine je Pivčeva nazadnje odstopila. Čeprav je sprva napovedovala, da bo na volilnem kongresu stranke ponovno kandidirala za predsednico stranke, je iz stranke kasneje izstopila. 

​Erjavčev protikandidat bo na volilnem kongresu nekdanji policist Srečko Felix Krope, ki se je s poslansko skupino Desusa sestal včeraj.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine