Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Duševno zaostalega ponujal kot spolnega sužnja

Objavljamo odgovor na članek v Delu z dne 13. 4. 2018 z zgornjim naslovom.
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/delo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/delo
26. 7. 2018 | 06:00
26. 7. 2018 | 08:42
1:35
Matej Groznik po svojem zagovorniku – odvetniku Prus Pipuš Petru iz Ljubljane – pojasnjuje, da Matej Groznik ni kriv očitanih kaznivih dejanj. Matej Groznik ni več let spolno zlorabljal oškodovanca, prav tako ni prirejal množičnih prepovedanih orgij v središču Ljubljane.

Oškodovanec je že več let, preden je spoznal Groznika, užival mamila, imel tvegane spolne odnose z ženskami in moškimi; s tovrstnimi praksami nadaljuje tudi, odkar že več kot deset mesecev nima stikov z Groznikom. Oškodovanec se je več let povsem samostojno in prostovoljno vračal h Grozniku, ki je zanj skrbel, mu pomagal, ga hranil, nikoli pa ga ni silil v spolne odnose, ga ni prodajal drugim osebam, ga drugače zlorabljal, mu omejeval svobode ...

Groznik nikogar ni nedovoljeno snemal, ni širil HIV-a, saj je bil zaščiten in nikogar ni okužil. Oškodovanec in njegova mati imata, po mnenju obdolženega Groznika, v kazenskem postopku premoženjsko-pravne težnje, torej težnje, da pridobita od njega visoko odškodnino.

Groznik je s strani veliko ljudi deležen moralne podpore, saj vedo, da je konkreten kazenski postopek zoper njega neutemeljen in predstavlja »lov na čarovnice«.

Peter Prus Pipuš, odvetnik po pooblastilu Mateja Groznika

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine