Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Dnevi, ko so na krožniku pedoči in artičoke

Izolski dnevi domačih školjk bodo do 4. junija, strunjanskim artičokam pa je namenjen ta konec tedna.
Te priljubljene školjke imajo sicer več imen, a jim v Istri največkrat pravijo pedoči. FOTO: Mytilus
Te priljubljene školjke imajo sicer več imen, a jim v Istri največkrat pravijo pedoči. FOTO: Mytilus
24. 5. 2023 | 09:55
6:21

V nadaljevanju preberite:

»Letošnji odziv gostincev je izjemen, saj so nam naročili trikratnik običajne količine,« zadovoljno pravi školjkar Mitja Petrič, ki skupaj s še enim domačim dobaviteljem skrbi za ponudbo na dnevih domačih pedočev v Izoli. Ti so se začeli minuli konec tedna in bodo trajali do 4. junija. To soboto in nedeljo pa v Strunjanu organizirajo praznik artičok. Za obema kulinaričnima dogodkoma stojita lokalni turistični združenji, ki z namenom turistične promocije kraja povezujeta domače ponudnike.

V izolskem turističnem združenju so se že leta 2011 sklenili usmeriti v promocijo ponudbe domačih kmetijskih pridelkov in tako povezati pridelovalce. Nastala je pobuda Kilometer nič, v okviru katere pripravljajo različne kulinarične dneve in sezonsko tržnico (Ruba sz moje njive).  Podobno k oživitvi piranskega podeželja stremijo  v portoroškem turističnem združenju.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine