![Te priljubljene školjke imajo sicer več imen, a jim v Istri največkrat pravijo pedoči. FOTO: Mytilus](https://www.delo.si/media/images/20230524/1447712.width-660.jpg?rev=1)
Neomejen dostop | že od 9,99€
V nadaljevanju preberite:
»Letošnji odziv gostincev je izjemen, saj so nam naročili trikratnik običajne količine,« zadovoljno pravi školjkar Mitja Petrič, ki skupaj s še enim domačim dobaviteljem skrbi za ponudbo na dnevih domačih pedočev v Izoli. Ti so se začeli minuli konec tedna in bodo trajali do 4. junija. To soboto in nedeljo pa v Strunjanu organizirajo praznik artičok. Za obema kulinaričnima dogodkoma stojita lokalni turistični združenji, ki z namenom turistične promocije kraja povezujeta domače ponudnike.
V izolskem turističnem združenju so se že leta 2011 sklenili usmeriti v promocijo ponudbe domačih kmetijskih pridelkov in tako povezati pridelovalce. Nastala je pobuda Kilometer nič, v okviru katere pripravljajo različne kulinarične dneve in sezonsko tržnico (Ruba sz moje njive). Podobno k oživitvi piranskega podeželja stremijo v portoroškem turističnem združenju.
Celoten članek je na voljo le naročnikom.
Berite Delo 3 mesece za ceno enega.
NAROČITEObstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji