Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Deseterica prepuščena volji bralcev

Glasovanje do 26. decembra, razglasitev zmagovalca 6. januarja zvečer.
Delova osebnost leta 2020 je lani postal epidemiolog Mario Fafangel. FOTO: Uroš Hočevar
Delova osebnost leta 2020 je lani postal epidemiolog Mario Fafangel. FOTO: Uroš Hočevar
20. 12. 2021 | 11:27
2:07

Delovo uredništvo je izbralo in predstavilo svoje kandidate za Delovo osebnost leta, zdaj so na vrsti bralci, da povedo, kdo izmed deseterice je po njihovem mnenju najbolj – seveda v najboljšem in najbolj žlahtnem pomenu besede – zaznamoval iztekajoče se leto.

image_alt
Pogum, trma in boj za pravo stvar

Je to zdravnik, ki laični javnosti pojasnjuje mutirajoči virus in razvoj novih cepiv? Ali medicinska sestra kot predstavnica vseh zaposlenih v zdravstveni negi, ki so 24 ur ob bolnikih z najhujšim potekom bolezni? Morda znanstvenik svetovnega slovesa, ki visoki jezik znanosti prevaja za slehernika? Športnik, ki je osupnil kolesarski svet, ob tem pa je dober človek, prava osebnost? Ali umetnica, ki ji na domačih razpisih projekte pogosto zavračajo, tujina pa jo nagrajuje. Je to športni funkcionar, ki je odločno zatrl načrt najbogatejših klubov, da bi sesuli evropski model športa, prvo ime civilnodružbenega gibanja, ki je poskrbelo za zmago na referendumu za čisto pitno vodo, odgovorna urednica uredništva, ki je leto dni kljubovalo političnim pritiskom, pri tem pa profesionalno opravljalo svoje delo, ali zdravnik, ki je z osebnim angažmajem zagnal revolucionarno terapijo za zdravljenje raka?

Glasovanje poteka na promo strani Dela (promo.delo.si/dol21), kjer boste svoj glas lahko oddali do vključno 26. decembra. Razglasitev Delove osebnosti bo 6. januarja v Cankarjevem domu, zaradi epidemioloških razmer vabimo k neposrednemu spletnemu prenosu razglasitve. Isti večer bodo podeljena tudi Delova novinarska priznanja, razglašena pa bo tudi Delova beseda leta, ki je tradicionalno tudi ena od enajstih finalistk ZRC SAZU za slovensko besedo leta.

Delova osebnost prvega epidemiološkega leta je lani postal epidemiolog Mario Fafangel.

image_alt
Delova osebnost leta 2020 je epidemiolog Mario Fafangel

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine