Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Dars priganja tudi inšpekcija

Okvaro kanalizacijske cevi pod hitro cesto proti Izoli, ki je sicer obdana z betonskim ovojem, bodo odpravili po dveh letih.
»Vsa gradbena dela bodo zaključena predvidoma do konca marca,« obljubljajo v Darsu. FOTO Nataša Čepar/Delo
»Vsa gradbena dela bodo zaključena predvidoma do konca marca,« obljubljajo v Darsu. FOTO Nataša Čepar/Delo
28. 1. 2023 | 06:00
3:27

V nadaljevanju preberite:

V Darsu so okvaro kanalizacijske cevi pod hitro cesto Koper–Izola, ki so jo odkrili marca leta 2021, začeli odpravljati šele konec lanskega leta, dela pa naj bi v celoti sklenili do konca marca. Zamik pri izvedbi je po njihovih pojasnilih posledica zahtevnega posega in zapleta z javnim naročilom, vendar nevarnosti izpusta fekalij v okolje ni bilo. Na inšpektoratu za okolje in prostor so kljub temu sprožili inšpekcijski postopek.

Počena kanalizacijska cev povezuje štiri koprska naselja in del Izole, speljana pa je skozi betonsko konstrukcijo (kineto), zato po zagotovilih Darsa, ki upravlja območje, ni nevarnosti, da bi prišlo do izpustov v reko Badaševico ali morje. Popravilo izvajajo prek prevezave poškodovane cevi v vzporedni opuščeni kanal. V Darsu so poudarili, da je bil projekt zelo zahteven, saj gre za glavni koprski kolektor z velikimi dimenzijami in pretočnimi količinami, ki ne dopuščajo prečrpavanja.

Na koprski občini in Marjetici so sicer Dars na napake pri gradnji kinete, ki utegnejo povzročiti poškodbe na kanalizacijskem sistemu, opozarjali že v preteklosti.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine