Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Daniel Grabar predčasno končuje mandat direktorja soboške bolnišnice

Grabar pojasnil vzroke za odhod, kot pravi, je odločitev o predčasnem končanju mandata zorela že dlje časa.
Daniel Grabar, ki se bo vrnil na strokovno delovno mesto, je mandat direktorja začel marca lani, ko je nadomestil Bojana Korošca. FOTO: Splošna bolnišnica Murska Sobota
Daniel Grabar, ki se bo vrnil na strokovno delovno mesto, je mandat direktorja začel marca lani, ko je nadomestil Bojana Korošca. FOTO: Splošna bolnišnica Murska Sobota
STA
20. 12. 2022 | 12:15
20. 12. 2022 | 15:22
3:44

Svet Splošne bolnišnice Murska Sobota je na ponedeljkovi seji sprejel sporazum o predčasnem končanju mandata direktorja Daniela Grabarja. Funkcijo bo opravljal do 31. marca, medtem pa bodo stekli postopki za izbiro novega direktorja, so sporočili iz bolnišnice. 

Vlada je namreč junija zaradi slabega poslovanja zamenjala člane sveta tudi v soboški bolnišnici, ki je imela v prvih petih mesecih 1,5 milijona evrov izgube in za skoraj šest milijonov evrov zapadlih obveznosti.

To je bilo za Univerzitetnim kliničnim centrom Ljubljana največ med slovenskimi bolnišnicami. Kot je takrat povedal minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, bodo z menjavo v svetih zavodov najprej poskušali stabilizirati stanje, nato pa zagotoviti pozitivno poslovanje ob koncu leta.

Svet bolnišnice je sicer na ponedeljkovi seji obravnaval poslovno poročilo in načrt sanacije z realizacijo ukrepov bolnišnice za obdobje desetih mesecev letos ter oceno poslovanja do konca tega leta. Kot so zapisali v sporočilu, je potrdil najem dolgoročnega posojila in postopek za izbiro notranje revizije ter načrt notranje revizije za prihodnje leto. Vodstvo mu je predstavilo tudi stanje čakalnih dob ter izhodišča in časovnico priprave strategije bolnišnice za obdobje 2023–2030.

Grabar, ki se bo vrnil na strokovno delovno mesto, je mandat začel marca lani, ko je nadomestil Bojana Korošca.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine