Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Damir Črnčec postavlja svojega šefa

O kandidatu bo v sredo razpravljal svet stranke Gibanje Svoboda, dan pozneje pa bo o tej temi govor še na vrhu koalicije.
Državni sekretar na ministrstvu za obrambo Damir Črnčec ne uživa večinske podpore poslancev Gibanja Svoboda – ti podpirajo kandidate iz svojih vrst. FOTO: Leon Vidic/Delo
Državni sekretar na ministrstvu za obrambo Damir Črnčec ne uživa večinske podpore poslancev Gibanja Svoboda – ti podpirajo kandidate iz svojih vrst. FOTO: Leon Vidic/Delo
6. 9. 2024 | 05:00
6. 9. 2024 | 06:26
6:21

V nadaljevanju preberite:

Kot pravijo naši sogovorniki, gredo vse niti izbora ministra prek državnega sekretarja Damirja Črnčeca, ki velja za enega od glavnih prišepetovalcev predsednika vlade Roberta Goloba, ki začasno vodi obrambni resor. A kdo izmed dejanskih in še več slamnatih kandidatov bo postal minister, si zaradi nepredvidljive narave svojega šefa ne upajo napovedati niti ministri niti poslanci iz vrst Gibanja Svoboda, ki imajo svoje kandidate.

V sredo bo o kandidatu za ministra najprej razpravljal svet največje vladne stranke, v četrtek pa se bodo te teme dotaknili še koalicijski partnerji, ki že pričakujejo premierov predlog. Poslanec Gibanja Svoboda Martin Premk, ki se je še pred odhodom Marjana Šarca v evropski parlament omenjal kot kandidat za prevzem funkcije, nam je povedal, da ime kandidata pričakuje prihodnji teden. Kot predsednik parlamentarnega odbora za obrambo mora sklicati sejo odbora, na kateri bo predstavljen kandidat za ministra, pri tem vlado opozarja, da mora pohiteti s predlogom, da bodo ustrezni postopki za imenovanje ministra lahko izvedeni v rokih.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine