Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Osrednja platforma z aktualnimi informacijami in podatki o cepljenju

Cilji spletne strani so vzpostavitev zaupanja v varnost, učinkovitost cepiv in priporočila strokovnjakov ter spodbujanje različnih ciljnih skupin k cepljenju.
FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice
FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice
Š. J.
25. 3. 2021 | 11:36
25. 3. 2021 | 12:09
2:41
V okviru kampanje cepljenja proti covidu-19 so na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) kot osrednjo digitalno informacijsko platformo vzpostavili samostojno spletno stran www.cepimose.si, ki je namenjena tako splošni kot tudi strokovni javnosti. Na spletni strani bo ves čas potekala kontinuirana komunikacija z namenom ozaveščanja javnosti o cepljenju in pomenu cepljenja, skladno s posameznimi fazami promocije cepljenja pa bo potekalo tudi informiranje o konkretnih organizacijskih in izvedbenih vidikih cepljenja.

image_alt
Janez Poklukar: Krepko smo zakorakali v tretji val


Spletna stran pokriva aktualne novice, predstavlja načrt cepljenja ter podaja ažurne informacije o številu opravljenih cepljenj in izvajanju cepljenja, dobavi cepiv, cepilnih centrih in neželenih učinkih, so zapisali z NIJZ. Z odgovori strokovnjakov so naslovljena najpogostejša vprašanja, posebni segmenti so namenjeni informacijam o cepivih, delovanju cepiv, zdravstvenim nasvetom in uporabnim gradivom ter objavi izsledkov raziskave pandemske izčrpanosti.





Doslej je bilo v Sloveniji s prvim odmerkom opravljenih 191.217 cepljenj proti covidu-19, z drugim pa 104.563 (do vključno 23. 3. 2021).

Kot so pojasnili, v skladu z metodologijo spremljanja okužb s sars-cov-2 NIJZ zajema laboratorijsko potrjene primere z datumom izvida za pretekli dan. Na podlagi laboratorijske prijave se opravi še epidemiološko anketiranje, ki se navadno opravi na dan prijave, vendar ne vedno. Ker so podatki v stalnem procesu zbiranja in posodabljanja, je dnevna dinamika podatkov zato še toliko bolj izrazita. Zbrane podatke do vključno preteklega dne objavljajo vsak dan po 13. uri.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine