Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Čakalne dobe na prehodih s Hrvaško nekoliko krajše

Zaradi nesreče na krški obvoznici je zaprta cesta pri Žadovinku.
Daljše čakalne dobe so na mejnih prehodih s Hrvaško pri izstopu iz Slovenije. FOTO: Leon Vidic/Delo
Daljše čakalne dobe so na mejnih prehodih s Hrvaško pri izstopu iz Slovenije. FOTO: Leon Vidic/Delo
A. I., M. P. V., STA
3. 7. 2021 | 08:22
3. 7. 2021 | 19:46
1:58
Sončen konec tedna in dopustniški dnevi so na slovenske ceste prinesli tudi gnečo in zastoje. Po podatkih Prometno-informacijskega centra je zaradi nesreče na krški obvoznici zaprta cesta pri Žadovinku.

Na mejnem prehodu Žuniči je enourna čakalna doba za voznike osebnih vozil pri izstopu iz države. Na mejnem prehodu Gruškovje čakajo vozniki tovornih vozil pri vstopu v državo eno uro, vozniki osebnih vozil pa do pol ure pri izstopu iz države.

Zastoj je tudi na mejnem prehodu Obrežje, kjer čakajo vozniki osebnih vozil za izstop iz države do pol ure. Na mejnem prehodu Vinica je čakalna doba za voznike osebnih vozil pri izstopu iz države do pol ure, na mejnem prehodu Zgornji Leskovec pa je prav tako polurna čakalna doba za voznike osebnih vozil pri vstopu v državo.

V turistični sezoni do prvega konca tedna v septembru velja po Sloveniji omejitev za tovorna vozila tudi ob sobotah. Danes je omejitev med 8. in 13. uro, na primorskih cestah pa med 6. in 16. uro. Zaradi predsedovanja Slovenije svetu EU bodo v juliju na relaciji Brnik letališče - Brdo pri Kranju - Ljubljana dnevno kolone vozil s spremstvom. Na posameznih odsekih so možni tudi zastoji ali kratkotrajne zapore cest.

Na ljubljanski vzhodni obvoznici poteka obnova priključka Industrijska cona Moste, Letališka cesta. Na ljubljanski severni obvoznici zaradi obnove vozišča med priključkoma Bežigrad in Nove Jarše nastajajo občasni zastoji. Regionalna cesta Škofljica - Šmarje Sap bo zaradi rekonstrukcije zaprta od ponedeljka, 5. julija, predvidoma do konca avgusta.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine