Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Bojan Zalar ostaja na direktorskem mestu

Na današnji seji sveta zavoda je dobil sedem glasov, dva sta bila neveljavna. To bo že njegov četrti mandat.
Bojan Zalar, dolgoletni direktor Psihiatrične klinike: na položaju je 12 let. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Bojan Zalar, dolgoletni direktor Psihiatrične klinike: na položaju je 12 let. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
22. 2. 2021 | 08:25
23. 2. 2021 | 06:39
2:40
Na današnji seji sveta zavoda Univerzitetne psihiatrične klinike (UPK) sta se predstavila kandidata, ki sta se prijavila ne razpis za direktorsko mesto. Eden od njiju je bil sedanji direktor, psiholog Bojan Zalar, ki vodilno mesto zaseda že od leta 2008 in ga bo tudi v nadaljevanju, saj ga je podprlo sedem svetnikov, dva pa sta oddala neveljavni glasovnici.

Seja je bila zaprta za javnost.
 

Finančna slika ustanove


Klinika posluje pozitivno in ima nekaj prihrankov, ki jih nameravajo nameniti za širitev oziroma gradnjo.

Leta 2019 so imeli 30 milijonov evrov prihodkov oziroma pet milijonov več kot leta 2016 in zabeležili 1.750.808 evrov presežka.
Največji delež v celotnih prihodkih UPK Ljubljana predstavljajo prihodki, vezani na pogodbo z ZZZS. Povprečno število zaposlenih na podlagi delovnih ur v letu 2019 je bilo 590, in se je v primerjavi z letom 2018 povišalo za 30 zaposlenih oz. za 5,36 odstotka. Povprečna bruto plača je znašala 2.125 evrov in se je v primerjavi s preteklim letom povečala za 5,56 odstotka.

»Decembra 2019 smo imeli na oddelku za geriatrijo legionelo in smo morali stavbo s stotimi posteljami zapreti. Zamenjati smo morali vse cevi, kar nas je stalo 800 tisoč evrov, in šele zdaj vračamo paciente v stavbo. Med epidemijo covida-19 smo zaradi nevarnosti in oblikovanja rdeče in sive cone prav tako zmanjšali produktivnost, nekatere nenujne programe pa ustavili. Zaradi obojega so se nam zmanjšali prihodki. Stanje se je zdaj že skoraj normalizirano. Predvidevamo, da bo poslovanje do konca leta na ničli,« je povedal Zalar za Delo septembra lani.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine