Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Golobu doslej dali košarico vsi kandidati za ministrski stolček

Ime Andreje Katič ne bo edino, predsedniku vlade Robertu Golobu naj bi v SD predlagali še enega kandidata.
Predsednik vlade naj bi si sicer želel, da bi kandidata za vodenje pravosodnega ministrstva našli do ponedeljka. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Predsednik vlade naj bi si sicer želel, da bi kandidata za vodenje pravosodnega ministrstva našli do ponedeljka. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
21. 2. 2024 | 11:28
22. 2. 2024 | 10:31
2:32

Kot smo poročali, je predsedstvo SD včeraj preigravalo scenarije, kako naprej po odstopu pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan. Nekdanja ministrica za pravosodje Andreja Katič je privolila, da se lahko med več kandidati, ki jih bo stranka ponudila predsedniku vlade Robertu Golobu, omeni tudi njeno ime. Kar pa po naših informacijah pomeni, da ni dala dokončnega soglasja, da bi postala ministrska kandidatka. 

Sama je na naše vprašanje, ali bi jo zanimala ta funkcija, pred tem navedla: »Ugled tega ministrstva je tako načet, da mi je žal.«

A ime Andreje Katič ne bo edino, predsedniku vlade naj bi predlagali še enega kandidata. Kdo to bo, še ni znano, saj so v SD dobili že več košaric. Interesa za vodenje ministrstva naj ne bi bilo. Izkazala ga nista niti poslanca Meira Hot in Predrag Bakovič. Si pa po naših informacijah želijo, da bi bil njihov kandidat nekdo, ki je že del stranke, zaradi »preteklih slabih izkušenj«.

Znano je, da je premier na začetku mandata jasno izrazil željo, da to ministrsko mesto prevzame Dominika Švarc Pipan, četudi je bila v igri zanj Katičeva.

Predsednik vlade naj bi si sicer želel, da bi kandidata za vodenje pravosodnega ministrstva našli do ponedeljka, ko začasne posle vodi še Dominika Švarc Pipan. Najprej so na potezi za iskanje kandidata v SD, in če bo ime, ki ga bodo ponudili, ustrezno, ga bo po naših informacijah predsednik vlade sprejel, sicer pa bo začasno sam prevzel vodenje resorja in nato predlagal kandidata.

Po naših informacijah se je že pogovarjal z nekaterimi morebitnimi kandidati. Da je opravil nekaj pogovorov z ljudmi, ki jih on vidi na čelu ministrstva za pravosodje, je povedal tudi stranki SD. Njihovih imen ni razkril. Razlog naj bi tičal v dejstvu, da so Goloba vsi sogovorniki zavrnili.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine