Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Okolje

V šolo še po toplem, potem pride osvežitev

Prvi teden šole bo hladneje, temperature bodo segle do 20 stopinj Celzija, hladna fronta bo Slovenijo dosegla v noči na torek.
Nevihte v noči na torek bodo prinesle osvežitev. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Nevihte v noči na torek bodo prinesle osvežitev. FOTO: Mavric Pivk/Delo
29. 8. 2019 | 11:50
29. 8. 2019 | 11:50
1:40
Ljubljana - Slabo nevihtno vreme se bo začelo v ponedeljek popoldne, Slovenijo bo dosegla hladna fronta. Brane Gregorčič iz Agencije za okolje je povedal, da se bo nevitno vreme do torka zjutraj umirilo, ne vedo le, ali se bo to zgodilo še ponoči ali dopoldne.

V preostanku prvega tedna septembra bodo temperature segle do 20 stopinj Celzija. Gregorčič pravi, da neviht ne bo, kvečjemu kakšna ploha. »Namesto afriško sredozemskega bomo dobili severno atlantsko vreme. To prinaša boljšo vidnost, manj vlage in, seveda, nižje tempearature,« pojasni Gregorčič.

Nekaj dni nazaj so napovedi dejansko kazale na večjo ohladitev prihodnji teden. Zdaj napovedi na spletni strani Arso kažejo, da bo v ponedeljek ob 14. uri še 29 stopinj Celzija, nevihtno vreme pa se bo začelo ob 17. uri. Do 20. ure naj bi v Ljubljani padlo več kot šest milimetrov dežja.


Prijeten teden


Po teh napovedih bo deževalo še v torek ob 11. uri, čeprav manj intenzivno. V torek popoldne padavine niso več napovedane, temperature pa bodo takrat dosegle 20 stopinj Celzija.

Nove rahle padavine so mogoče v sredo in četrtek zvečer, ko naj bi popoldne temperature dosegle 21 in 24 stopinj Celzija.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine