Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Okolje

Smo zadnja generacija, ki lahko omeji podnebne spremembe

Energetska učinkovitost že, prilagajanje na podnebne spremembe pa ni v vrhu prioritet vodstev podjetij v Srednji Evropi.
Lanske poplave so povzročile veliko škode tudi v gospodarstvu, ki se povsem samo ne more zavarovati. FOTO: Občina Kranjska Gora
Lanske poplave so povzročile veliko škode tudi v gospodarstvu, ki se povsem samo ne more zavarovati. FOTO: Občina Kranjska Gora
26. 2. 2024 | 05:00
7:23

V nadaljevanju preberite:

Po nekaterih ocenah se bo gospodarska dejavnost do 2050 zaradi posledic podnebnih sprememb zmanjšala za do 18 odstotkov, ne glede na to, koliko nam bo uspelo zmanjšati emisije. To je enako izgubi 80 milijonov polnih zaposlitev že do 2030, je na prvem letošnjem zelenem zajtrku v organizaciji CER, Partnerstva za trajnostno gospodarstvo povedala Albena Markova, vodja platforme za trajnostni razvoj v Srednji in Vzhodni Evropi pri PWC Limited. Zato bo tudi gospodarstvo moralo več pozornosti nameniti prilagajanju na podnebne spremembe.

Zajtrk je imel naslov Prilagajanje podnebnim tveganjem za večjo odpornost podjetij in natanko za to tudi gre, posebej ko pomislimo na lanske katastrofalne poplave, ki so pri nas ustavile veliko podjetij.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine