Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Okolje

Kdaj bo na krožnike prišlo etično meso

Laboratorijsko vzgojeno meso obljublja konec trpljenja rejnih živali in lajšanje posledic podnebnih sprememb.
Izvršni direktor podjetja Mosa Meat Peter Verstrate verjame, da bi lahko laboratorijsko vzgojeno meso spremenilo način proizvodnje večine mesa v Evropi. FOTO: Mosa Meat
Izvršni direktor podjetja Mosa Meat Peter Verstrate verjame, da bi lahko laboratorijsko vzgojeno meso spremenilo način proizvodnje večine mesa v Evropi. FOTO: Mosa Meat
10. 5. 2022 | 05:00
5:17

V nadaljevanju preberite: 

Udeleženci prvega simpozija o laboratorijsko vzgojenem mesu (angl. cultured meat) so evropske odločevalce pozvali k zakonski podpori, financiranju raziskav in promociji tehnologije, ki obljublja konec industrijske živinoreje in uspešnejše spopadanje s posledicami podnebnih sprememb. Preberite, kaj je laboratorijsko vzgojeno meso, kdo so glavni podjetniški igralci na tem področju in kdaj ga lahko pričakujemo v evropskih trgovinah in restavracijah. 

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine