![Izvršni direktor podjetja Mosa Meat Peter Verstrate verjame, da bi lahko laboratorijsko vzgojeno meso spremenilo način proizvodnje večine mesa v Evropi. FOTO: Mosa Meat](https://www.delo.si/media/images/20220509/1191073.width-660.jpg?rev=1)
Galerija
Neomejen dostop | že od 9,99€
Udeleženci prvega simpozija o laboratorijsko vzgojenem mesu (angl. cultured meat) so evropske odločevalce pozvali k zakonski podpori, financiranju raziskav in promociji tehnologije, ki obljublja konec industrijske živinoreje in uspešnejše spopadanje s posledicami podnebnih sprememb. Preberite, kaj je laboratorijsko vzgojeno meso, kdo so glavni podjetniški igralci na tem področju in kdaj ga lahko pričakujemo v evropskih trgovinah in restavracijah.
Celoten članek je na voljo le naročnikom.
Berite Delo 3 mesece za ceno enega.
NAROČITEObstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji