Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Okolje

Kako do več slovenske ekološke hrane v vrtcih in šolah

Dobre prakse je treba razširjati. Pomembno je tudi sistemsko izobraževanje vodstev zavodov, organizatorjev prehrane in staršev.
Čas kosila v jedilnici osnovne šole Koseze, v Ljubljani, 18. aprila 2019. [kosilo,hrana,prehrana,osnovne šole,šolska prehrana,učenci,šolstvo] Foto Uroš Hočevar
Čas kosila v jedilnici osnovne šole Koseze, v Ljubljani, 18. aprila 2019. [kosilo,hrana,prehrana,osnovne šole,šolska prehrana,učenci,šolstvo] Foto Uroš Hočevar
16. 7. 2024 | 05:00
7:42

V nadaljevanju preberite:

Organizirana prehrana v vrtcih in šolah, ki upošteva vsaj cilje iz uredbe o zelenem javnem naročanju, je glavni instrument za doseganje enakopravnosti otrok pri zdravem prehranjevanju ne glede na njihovo socialno ozadje. Znižanje teh ciljev bi otroke dolgoročno postavilo v neenakopraven položaj, so prepričani udeleženci strokovnega posveta, ki ga je junija pripravila Zveza društev ekoloških kmetov Slovenije (ZDEKS).

S tem so izrazili nasprotovanje pozivu vodij vzgojnih in socialnih zavodov za znižanje deležev ekoloških živil in živil iz shem kakovosti. Kot pravijo, številni primeri dobre prakse dokazujejo, da je mogoče doseči ali celo preseči zakonsko predpisane deleže lokalnih (ekoloških) živil, če je le volja za to.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine