Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Žrtve za goljufa, ki je pridobil 70.000 evrov, najemale tudi kredit

Prek družbenih omrežij je navezal stik z ženskami, z njimi vzpostavil ljubezenski odnos ter si z različnimi lažmi od njih izposojal denar.
Žrtve so osumljencu izročale prihranke, si izposojale denar od znancev in celo najele kredit. Ko je od njih pridobil denar, je prekinil vse stike. (Fotografija je simbolična) FOTO: Leon Vidic/Delo
Žrtve so osumljencu izročale prihranke, si izposojale denar od znancev in celo najele kredit. Ko je od njih pridobil denar, je prekinil vse stike. (Fotografija je simbolična) FOTO: Leon Vidic/Delo
23. 1. 2019 | 12:15
23. 1. 2019 | 12:44
2:02
Novomeški kriminalisti so ugotovili, da je 34-letni osumljenec v lanskem letu na območju Posavja, Dolenjske, Suhe krajine in Ljubljane več ljudi ogoljufal za najmanj 70.000 evrov.

V več primerih je prek družbenih omrežij navezal stik z ženskami, katerim se je predstavljal pod različnimi lažnimi imeni. Z njimi se je tudi srečal, vzpostavil ljubezenski odnos ter si z različnimi lažmi in pretvezami od njih izposojal denar, ki ga ni imel namena vrniti. Žrtve so osumljencu izročale prihranke, si izposojale denar od znancev in celo najele kredit. Ko je od njih pridobil denar, je prekinil vse stike. Oškodovanko, ki je posumila, da jo je ogoljufal, je z grožnjami poskusil odvrniti od tega, da bi ga prijavila policiji, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Kriminalisti so ugotovili, da je osumljeni ogoljufal tudi več prodajaln z avtomobilskimi deli, kjer se je dogovoril za odlog plačila, po dobavi pa blaga ni plačal. Poleg tega je oškodovancem lažno obljubljal dobavo osebnih avtomobilov po znatno nižji ceni od tržne. Ko so mu izročili predplačilo v gotovini, v posameznem primeru po več tisoč evrov, je pobral denar in z oškodovanci prekinil stike.

»Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto nadaljujejo preiskavo in ocenjujejo, da je bilo žrtev še bistveno več, vendar oškodovanci niso naznanili goljufij organom pregona. Morebitne oškodovance 34-letnega goljufa ali podobnih primerov goljufij pozivamo, da o tem obvestijo policiste na najbližji policijski postaji,« so še sporočili s PU Novo mesto.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine