Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Zdravstveno stanje najtežje poškodovane deklice s Paga ostaja stabilno

Tudi zdravstveno stanje ostalih treh otrok je stabilno in okrevajo po pričakovanjih.
Fotografija je simbolična. FOTO: fotodokumentacija Dela
Fotografija je simbolična. FOTO: fotodokumentacija Dela
V. U.
2. 3. 2019 | 18:20
2. 3. 2019 | 18:51
2:14
Zdravstveno stanje najhuje poškodovane deklice, ki jo je oče, tako kot njeno sestro in oba brata, predvčerajšnjim vrgel z balkona v prvem nadstropju, ostaja stabilno, so po poročanju hrvaške HRT potrdili v kliničnem centru v Zagrebu.

Sedemletno deklico so zaradi težkih poškodb prepeljali v oddelek za intenzivno nego tamkajšnje pediatrične klinike, ostali trije otroci so še vedno v zadrski bolnišnici. Tudi njihovo zdravstveno stanje je stabilno in okrevajo po pričakovanjih.

»Stanje deklice je stabilno, ni prišlo do novih komplikacij ali poslabšanj, zdravniki so optimistični,« je agenciji Hina povedal docent Milivoj Novak, vodja omenjenega odelka zagrebške pediatrične klinike.

Namestnik ravnatelja zadrske klinike Edi Karuc je glede ostalih treh otrok povedal, da dva okrevata na oddelku otroške kirurgije, deklico, ki so jo že operirali, pa bodo iz oddelka intenzivne nege še danes premestili v splošnega.


 

Storilcu grozi od 15 do 40 let zapora


Zadrsko sodišče je sicer za 54-letnega moškega, ki je svoje štiri otroke predvčerajšnjim vrgel čez balkon družinske hiše v Pagu, včeraj odredilo 30-dnevni pripor. Zadrska policija je 54-letnika ovadila zaradi štirikratnega poskusa umora. Grozi mu kazen med 15 in 40 let zapora.

Tiskovni predstavnik zadrskega županijskega tožilstva Duško Berović je novinarjem povedal, da bodo opravili tudi psihiatrično opazovanje 54-letnika. Če se bo izkazalo, da je bila njegova prištevnost v času, ko je otroke vrgel čez balkon, zmanjšana, bo šel postopek proti njemu verjetno v smeri zdravljenja v psihiatrični ustanovi.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine