Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Zaradi spolne zlorabe pacientke v vegetativnem stanju aretirali zdravstvenega delavca

Aretacija sledi razkritju, da je pacientka, ki je bila v trajni oskrbi v bolnišnici v Phoenixu, zanosila in konec lanskega leta tudi rodila otroka.
Razkritju o zlorabi pacientke so sledile analize DNK moških, zaposlenih v bolnišnici, te pa so pripeljale do aretacije Nathana Sutherlanda. FOTO: Reuters
Razkritju o zlorabi pacientke so sledile analize DNK moških, zaposlenih v bolnišnici, te pa so pripeljale do aretacije Nathana Sutherlanda. FOTO: Reuters
V. U.
23. 1. 2019 | 19:18
23. 1. 2019 | 19:25
1:31
Zatem ko je javnost v ZDA in mednarodnem prostoru zgrozilo razkritje, da je v bolnišnici Hacienda Healthcare v Phoenixu v Arizoni 29-letna pacientka v trajnem vegetativnem stanju rodila otroka, mednarodni tisk danes poroča o aretaciji, ki je sledila razkritju.

Zaradi obtožbe spolnega napada in zlorabe ranljive odrasle osebe so, kot piše tiskovna agencija AFP, ki se sklicuje na vodjo policije v Phoenixu Jeri Williams in na narednika Tommyja Thompsona, aretirali 36-letnega zdravstvenega uslužbenca bolnišnice Nathana Sutherlanda. Sedaj je v zaporu v Maricopi.

Pacientka je bila v oskrbi bolnišnice že od otroštva. Da je noseča, v bolnišnici niso opazili vse do začetka poroda, ki se je zgodil 29. decembra lani. Dojenček, deček, je sedaj v oskrbi pacientkine družine, razkritju o zlorabi pa so med drugim sledile analize DNK moških, zaposlenih v bolnišnici. Te so pripeljale do aretacije Sutherlanda, ki je za pacientko skrbel v času, ko naj bi do spolnega napada prišlo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine