Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Črna kronika

Za pacienta usodna bakterijska okužba

Trije zdravniki zavračajo očitke o malomarnem zdravljenju pred 14 leti Izvedenec meni, da tudi antibiotična terapija najverjetneje ne bi spremenila izida.
Branko Breznikar, Zlatan Tkalec in Jana Pečovnik zavračajo odgovornost za smrt pacienta. FOTO: Mojca Marot/Slovenske novice
Branko Breznikar, Zlatan Tkalec in Jana Pečovnik zavračajo odgovornost za smrt pacienta. FOTO: Mojca Marot/Slovenske novice
30. 4. 2024 | 05:00
4:56

V nadaljevanju preberite:

Na celjskem okrožnem sodišču se nadaljuje kazenska obravnava zoper tri specialiste splošne kirurgije, Branka Breznikarja, Zlatana Tkalca in Jano Pečovnik, od katerih sta prva dva uradno že v pokoju.

Obtožnica jim očita, da so pred 14 leti, ko so v celjski bolnišnici zaradi zapore črevesja sprejeli na zdravljenje takrat 35-letnega Velenjčana, ravnali malomarno. Pacient je namreč zaradi zapletov po laparoskopski operaciji umrl.

Sprejel in operiral ga je Breznikar, ki ga je po posegu premestil na oddelek za splošno in abdominalno kirurgijo, kjer sta nad njim bdela takratni dežurni kirurg Tkalec in sobna zdravnica Pečovnikova. A pri operaciji je, tako obtožnica, Breznikar na več mestih s škarjami poškodoval pacientovo tanko črevo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine