Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Z več kot dvema promiloma vijugal po avtocesti

Policisti novomeške policijske uprave so včeraj kot po tekočem traku iz prometa izločali voznike pod vplivom alkohola in drog.
Rekorderja so ustavili črnomaljski policisti, voznik je imel 2,4 promila alkohola v krvi, v okolici Brežic pa so ustavili voznika, ki je bil poleg alkohola tudi pod vplivom prepovedanih drog. FOTO: PU Novo mesto
Rekorderja so ustavili črnomaljski policisti, voznik je imel 2,4 promila alkohola v krvi, v okolici Brežic pa so ustavili voznika, ki je bil poleg alkohola tudi pod vplivom prepovedanih drog. FOTO: PU Novo mesto
Š. K.
19. 6. 2019 | 08:09
19. 6. 2019 | 08:44
2:33
Novo mesto – Potem ko so pred tremi dnevi policisti Policijske uprave (PU) Kranj sporočili, da so obravnavali primer voznice, ki je po cesti »slalomirala« s skoraj štirimi promili alkohola v krvi, so se s podobnimi cvetkami ukvarjali policisti PU Novo mesto.
 
Dejstvo, da je človekova odzivnost za vožnjo precej zmanjšana pri 0,5 promila, očitno mnogih ne prepriča. Policisti so včeraj tako spisali kar nekaj obdolžilnih predlogov, izdali plačilne naloge in kršiteljem izrekli kazenske točke.
 
Najbolj opitega, ki je povzročil tudi prometno nesrečo, so obravnavali črnomaljski policisti, so sporočili iz PU Novo mesto. 50-letnik, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, je zaradi hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Napihal je 2,4 promila – v litru izdihanega zraka je imel 1,14 miligrama alkohola. Policisti so mu zasegli še neregistriran in nezavarovan avtomobil.
 
Več kot dva promila alkohola je imel tudi 44-letni hrvaški voznik, ki so ga sinoči videli, ko je vijugal na avtocesti proti Obrežju. Na podlagi opisa občana so policisti voznika izsledili in ga pridržali, danes ga bodo privedli k sodniku za prekrške.
 
Nekateri so že včeraj dobili visoke kazni. Najvišjo je dobil voznik iz Ljubljane, ki so ga ustavili v okolici Brežic med kontrolo prometa. V litru izdihanega zraka je imel 0,45 miligrama alkohola, a je hitri test za droge pokazal, da se ni ustavil »le« pri žlahtni kapljici. Vozil je tudi neregistriran in nezavarovan avtomobil, ki so ga policisti zasegli, kršitelju pa naložili 2420 evrov kazni. Zagovarjati se bo moral tudi na sodišču.
 
Brežiški policisti so včeraj ustavili tudi hrvaškega voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,39 miligrama alkohola. Ustavili so ga po tem, ko je v naselju prekoračil dovoljeno hitrost za 29 kilometrov na uro. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in mu izdali plačilni nalog v višini 1600 evrov.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine