Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Z nožem do smrti poškodoval 48-letnika, ki mu je pred tem večkrat grozil

Pokojnega so policisti v preteklosti že obravnavali za kazniva dejanja z elementi nasilja in grožnjami.
48-letnik, ki je imel prepoved približevanja, je utrpel nepopravljive posledice napada. FOTO: Leon Vidic/delo
48-letnik, ki je imel prepoved približevanja, je utrpel nepopravljive posledice napada. FOTO: Leon Vidic/delo
I. R.
21. 9. 2024 | 15:31
21. 9. 2024 | 15:31
2:21

Novomeški policisti so bili obveščeni, da je včeraj okoli pol sedme ure zvečer prišlo do nasilnega dejanja v poslovnih prostorih v Trebnjem. Na kraj so napotili več policijskih patrulj, regijski center za obveščanje pa je tja poslal še ekipo nujne medicinske pomoči z zdravnico. Kot so bili obveščeni, naj bi bila ena oseba huje poškodovana.

Ob prihodu na kraj dogodka 48-letniku ni bilo več pomoči, so sporočili. Zaradi hudih poškodb je na na kraju umrl.

»Po prvih ugotovitvah ogleda pod vodstvom dežurne preiskovalne sodnice okrožnega sodišča v Novem mestu, ob prisotnosti dežurne državne tožilke in ob pomoči komisije sektorja kriminalistične policije novomeške policijske uprave, naj bi se 48-letnik okoli 18.30 ure pripeljal do poslovnega prostora, kjer je zaposlena njegova nekdanja partnerka in do katere je imel veljavno sodno prepoved približevanja zaradi predhodnih nasilnih dejanj.  Med konfrontacijo s tam zaposlenim 49-letnikom je slednji z ostrim predmetom tako poškodoval 48-letnika, da je ta na kraju umrl. Pokojnega so policisti v preteklosti že obravnavali za kazniva dejanja z elementi nasilja in grožnjami, tudi za grožnje 49-letniku,« so sporoči novomeški policisti.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboja po 1. odstavku 115. člena kazenskega zakonika so 49-letnemu osumljencu odvzeli prostost in je trenutno v policijskem pridržanju. Zanj je preiskovalna sodnica odredila strokovni pregled, za pokojnega 48-letnika pa sodno obdukcijo. Pri ogledu je sodeloval tudi strokovnjak Inštituta za sodno medicino iz Ljubljane.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine