Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

V streljanju v Philadelphiji ranjenih vsaj šest policistov

Do večurnega streljanja je prišlo med policijsko akcijo proti kriminalu, povezanem z drogo.
FOTO: Bastiaan Slabbers/Reuters
FOTO: Bastiaan Slabbers/Reuters
V. U., P. V.
14. 8. 2019 | 23:57
15. 8. 2019 | 09:48
2:54
V streljanju v četrti Nicetown-Tioga na severu Philadelphije je bilo v večurnem streljanju ranjenih več policistov. CNN je poročal, da je strelec ustrelil vsaj šest policistov. Policija informacij o tem, kakšne rane so utrpeli, ni posredovala.

Po besedah predstavnika policije Erica Grippa nihče med njimi ni v smrtni nevarnosti. Poškodovan je bil vsaj še en policist, a njegove poškodbe niso bile posledica streljanja. Policijski viri navajajo, da je strelec 36-letnik iz Philadelphije. Gre za starega znanca policije z obsežno kartoteko obsodb zaradi uporabe orožja. Trenutno je v pridržan v priporu. 

FOTO: Bastiaan Slabbers/Reuters
FOTO: Bastiaan Slabbers/Reuters

 

Večurna drama


Večurno streljanje se je začelo okoli 17. ure po ameriškem času, in sicer med obsežno policijsko akcijo proti kriminalu, povezanem z drogami. Poročali so o 50 policijskih vozilih in helikopterju. Po doslej znanih podatkih se je strelec, ki naj bi obračun s policijo celo prenašal na Facebooku, zabarakadiral v enem izmed objektov. V tem sta bila po poročanju CNN še več ur po začetku streljanja nadstropje nad storilcem, ki je streljal s prvega nadstropja, ujeta tudi dva policista. 36-letnik je obkoljeno hišo zapustil šele zatem, ko so policisti v stavbo izstrelili solzivec. Policiji se je predal okoli polnoči po lokalnem času. 

FOTO: Bastiaan Slabbers/Reuters
FOTO: Bastiaan Slabbers/Reuters


Strelec naj bi bil en sam, moški. Po poročanju medijev se se policija približno dve uri in pol po začetku streljanja, ki ga je ena izmed stanovalk v bližini označila za podobno vojnemu stanju, z njim začela pogajati.



Z univerze Temple so tvitnili, da je do streljanja prišlo v bližini kampusa njihovega centra medicinskih znanosti. Policija je bližnji kampus izpraznila ter evakuirala tudi prebivalce iz zgradb v okolici.



O dogajanju so, kot so sporočili iz Bele hiše, obvestili predsednika Donalda Trumpa. Odzval se je že guverner zvezne države Pensilvanije, demokrat Tom Wolf. Župan Jim Kenney pa je pozval k strožjemu nadzoru nad orožjem. »Naše policiste je treba zaščititi. Nesprejemljivo je, da nek moški več ur strelja nanje z neomejeno količino streliva,​« je dejal Kenney v izjavi za javnost. 



Župan Philadelphije Jim Kenney s predstavnikom policije Johnom McNesbyjem v bolnišnici v Philadelphii. FOTO: Bastiaan Slabbers/Reuters
Župan Philadelphije Jim Kenney s predstavnikom policije Johnom McNesbyjem v bolnišnici v Philadelphii. FOTO: Bastiaan Slabbers/Reuters

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine