Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

V sporu z novimi sosedi jo je slabo odnesel

Policisti so večkrat posredovali zaradi vroče krvi.
Sosed novih stanovalcev je prišel preverit domnevno poseganje na njegovo parcelo, ko je nastal spor. FOTO: Leon Vidic/Delo
Sosed novih stanovalcev je prišel preverit domnevno poseganje na njegovo parcelo, ko je nastal spor. FOTO: Leon Vidic/Delo
T. J. G.
28. 10. 2024 | 17:49
28. 10. 2024 | 17:49
2:51

Minuli konec tedna so policisti novomeške policijske uprave posredovali v 238 nujnih primerih. Med temi je bilo kar veliko posredovanja zaradi vroče krvi, je bilo razbrati iz poročila tiskovne predstavnice Alenke Drenik Rangus.

Med drugim je v soboto zavrela kri v naselju Vratno, lučaj od Kartuzije Pleterje oziroma Šentjerneja, kjer je pred nekaj meseci nepremičnino, manjšo hišo, kupila romska družina. »Tega popoldneva sta nastala medsosedski spor in pretep. Šentjernejski policisti so vzpostavili javni red in mir, zbrali obvestila in ugotovili identiteto vpletenih. Ena oseba je zaradi poškodb poiskala zdravniško pomoč. Policisti okoliščine kaznivega dejanja nasilništva še preverjajo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo,« je o zadevi poročala Alenka Drenik Rangus.

Kot smo izvedeli v naselju, je sosed novih stanovalcev prišel preverit domnevno poseganje na njegovo parcelo, ko je nastal spor. Naposled jo je skupil z zlomljenim nosom in poškodovano protezo. Zdravniško pomoč je dan po obračunu poiskal tudi Rom, ki je tistega popoldneva tam delal fasado. Poškodovano naj bi imel uho.

V petek okoli okoli 22.30 so policisti odhiteli na pomoč zaradi pretepa več udeležencev, ki se med seboj poznajo in so v sporu, na terasi gostinskega lokala na Topliški cesti. Eden je bil lažje poškodovan, vendar ni potreboval pomoči reševalcev.

V noči na nedeljo so se mladoletniki stepli na javnem kraju v Črnomlju. »Dva sta večkrat udarila oškodovanca in zapustila kraj dejanja. Policisti so ugotovili identiteto obeh. Okoliščine še preverjajo. Na podlagi ugotovitev bodo zoper oba ustrezno ukrepali,« smo izvedeli. Tudi v Artičah je v nedeljo malo pred 17. uro zavrelo med mladoletnikoma. Brežiški policisti so ugotovili, da je eden zaradi poškodb potreboval zdravniško pomoč. O vsem bo obveščeno tožilstvo.

V nedeljo dopoldne so obvestili o pretepu tudi krške policiste. Tudi tam je šlo za »spor oseb, ki se med seboj poznajo«, in sicer je 53-letni moški večkrat udaril v glavo 61-letnika in ga lažje poškodoval. Ovadili ga bodo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine