Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

V sortirnici odpadkov v Lenartu znova požar, zagorelo po obisku ministra Zajca

Zatem ko so gasilci minuli vikend v hali krotili veliko količino goreče plastike, je v podjetju znova zagorelo.
Požar v Lenartu v nedeljo. FOTO: PGD Benedikt
Požar v Lenartu v nedeljo. FOTO: PGD Benedikt
V. U.
19. 4. 2019 | 19:10
19. 4. 2019 | 23:56
3:09
Policijo so danes ob 17.47 uri obvestili, da je ponovno prišlo do požara v gospodarski družbi Salomon (nekdaj Papir servis) v Lenartu, kjer je gorelo že v noči z minule sobote na nedeljo, je sporočil Bojan Kitel s Policijske uprave Maribor.

Trenutno na kraju poteka gasilska intervencija, policisti so kraj zavarovali. Kot nam je povedal vodja gasilske intervencije Jože Fras, je tokrat zagorel kup baliranih odpadkov v neposredni bližini hale, v kateri je gorelo minuli vikend. Obseg požara ocenjuje kot še obsežnejši od prejšnjega. Huje ranjenih oziroma poškodovanih ni, mediji poročajo o dveh lažje poškodovanih gasilcih. Požar je že omejen.

Ko bodo izpolnjeni pogoji za varno delo, bodo policisti ugotavljali vzrok požara in druge okoliščine, je dodal Kitel, pri čemer policija še ni zaključila niti preiskave prejšnjega požara. Tedaj je ogenj ponoči zajel veliko halo, v kateri so skladiščili odpadni plastični material, gasilcem PGD Lenart pa so se ob treh zjutraj zaradi obsega požara pridružili gasilci iz sedmih drugih regionalnih društev. Angažiranih je bilo okoli 70 gasilcev.





Gasilcem iz PGD Lenart so se v boju z ognjem znova pridružili kolegi iz drugih gasilskih društev v regiji.
 

Zagorelo kmalu po obisku okoljskega ministra


Okoljski minister Simon Zajc si je posledice nedeljskega požara v sortirnici odpadkov, s katero upravlja podjetje Salomon, skupaj z lenarškim županom Janezom Krambergerjem ogledal prav danes, ponovno je zagorelo kmalu zatem.

Okoljski inšpektorji so po besedah ministra zadnji nadzor opravili januarja, ko ni bilo kršitev okoljevarstvenega dovoljenja. Na ministrstvu čakajo še na poročilo požarne inšpekcije. Po nekaterih ocenah je požar povzročil za okoli 250.000 evrov škode.

Župan Kramberger je že pred dnevi poudaril, da so na nevarnosti opozarjali že od vsega začetka delovanja družbe na tej lokaciji. »Ker občina Lenart ni bila prepoznana kot stranka v postopku pridobitve dovoljenja za delovanje tega obrata v Lenartu, smo to pravico iskali celo pred upravnim sodiščem. Kljub vsem zapletom in ignoriranjem naših bojazni in opozoril s strani pristojnih služb danes žal z zaskrbljenostjo ugotavljamo, da so bili utemeljeni. Še bolj nas skrbi, ker smo na nevarnost opozarjali in so bila naša utemeljena opozorila očitno povsem spregledana in preslišana,« je zapisal v sporočilu, ki ga je naslovil na medije.

Kot smo poročali, so v Lenartu po prvem požaru ob pregledu bližnjega potoka odkrili tudi truplo moškega.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine