Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

V prometni nesreči na območju Orehovice umrl motorist

Pri padcu z motorjem je en motorist umrl na kraju nesreče, drugega so odpeljali UKC Ljubljana. Obe osebi nista nosili motoristične opreme in čelade.
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo
L. Z., Be. B., STA
29. 11. 2020 | 09:00
29. 11. 2020 | 18:00
2:20
V prometni nesreči, ki se je okoli 3. ure zjutraj zgodila na območju Orehovice v občini Zagorje ob Savi, sta bila udeležena motorista, stara 31 in 21 let. Po prvih ugotovitvah je znano, da sta se motorista peljala po regionalni cesti iz smeri Zagorja proti Trojanam, pri tem pa sta v kraju Orehovica zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padla, nato pa drsela po vozišču in trčila v nasip ob cesti. Pri padcu z motorjem je 31-letnik umrl na kraju nesreče, huje poškodovanega 21-letnika pa so odpeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana.

Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila cesta med Izlakami in Trojanami pri Orehovici več ur zaprta. Kot je navajal center za obveščanje, so prostovoljni gasilci iz Zagorja na kraju nesreče nudili razsvetljavo policiji in reševalcem nujne medicinske pomoči.

Policisti z ugotavljanjem okoliščin še nadaljujejo, saj trenutno še ne vedo, katera od oseb na motorju je vozila. Obe osebi med med vožnjo nista uporabljali motoristične opreme in varnostne čelade. Z ljubljanske policijske uprave so pojasnili, da  je policist na območju Zagorja nekaj minut pred nesrečo zaznal vožnjo dveh oseb na motorju, ki sta bili brez čelad in ju poskušal ustaviti. Med ustavljanjem z modrimi lučmi so v isti smeri dohiteli se drugo motorno kolo, na katerem sta bili prav tako dve osebi brez čelad (ponesrečena motorista). Med vožnjo je policist oba motorja izgubil z vidnega polja in ju ni uspel ustaviti. Policist je nato v kraju Orehovica naletel na nesrečo, drugi osebi na motorju, ki ju je policist skušal ustaviti, pa še niso izsledili. 

Več okoliščin nesreče trenutno še ni pojasnjenih in znanih, zato intenzivna preiskava nesreče še vedno poteka, so pojasnili s PU Ljubljana.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine