Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

V Poljanski dolini hujša nesreča z motorjem, poziva k previdnosti med poletjem

»Okoliščine kažejo na izsiljevanje prednosti in krivdo voznice osebnega avtomobila,« so pojasnili na Policijski upravi Kranj.
Fotografija je simbolična. FOTO Voranc Vogel/Delo
Fotografija je simbolična. FOTO Voranc Vogel/Delo
A. Č.
4. 5. 2022 | 18:47
1:58

Ob 14.55 so gorenjski prometni policisti v Poljanski dolini obravnavali hujše trčenje med motoristom s potnico in osebnim avtomobilom, so sporočili iz Policijske uprave Kranj. »Okoliščine kažejo na izsiljevanje prednosti in krivdo voznice osebnega avtomobila,« so pojasnili.

Kot nadaljujejo, je motorista v zdravstveno ustanovo prepeljal helikopter Slovenske vojske, potnico na motorju pa reševalno vozilo. Po podatkih policije sta oba huje poškodovana. Udeleženci v nesreči so slovenski državljani, postopek pa še poteka. Na kraju policisti izvajajo se zaključne aktivnosti pred popolno sprostitvijo prometa.

Motorista je v zdravstveno ustanovo prepeljal helikopter Slovenske vojske, potnico na motorju pa reševalno vozilo. FOTO: Tadej Regent/Delo
Motorista je v zdravstveno ustanovo prepeljal helikopter Slovenske vojske, potnico na motorju pa reševalno vozilo. FOTO: Tadej Regent/Delo

Pred poletjem poziv k previdnosti

Policisti ob tem poudarjajo, da vozniki osebnih in drugih vozil pri povzročitvi nesreče motoriste največkrat spregledajo in jim izsilijo prednost. Če gre za krivdo motoristov za nesreče je razlog največkrat v neprilagojeni hitrosti in nepravilni strani vožnje, še dodajajo.

Kot izpostavljajo, bo motoristov in kolesarjev v obdobju, ki prihaja v prometu vedno več, s tem pa se močno poveča tudi tveganje za nesreče z njihovo udeležbo. »Upoštevajmo, da gre za zelo ranljivo skupino udeležencev, ki je ne varuje "kletka" avtomobila. Pozivamo k previdnosti,« so še pozvali kranjski policisti.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine