Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

V Orehovljah ni več nevarnosti zaradi uhajanja plina

Popoldne so v kraju zaprli širše območje, otroci na bližnji osnovni šoli so zaradi varnosti ostali v šoli. Intervencija se zaključuje. 
FOTO: Gasilsko-reševalna služba Kranj/Facebook
FOTO: Gasilsko-reševalna služba Kranj/Facebook
V. U., P. V.
10. 12. 2019 | 13:15
10. 12. 2019 | 15:43
2:26
Pred tednom dni je v Britofu pri Kranju eksplodiral plin, pri čemer so se poškodovali štirje otroci in dva odrasla delavca, evakuirali pa so tudi 76 oseb v petdesetmetrskem obroču okoli nesreče. Vrednost plina v zemljini je po zadnjih meritvah minimalna, predvidoma v sredo pa bodo cesto začeli tudi zasipati. V četrtek nato sledi novo merjenje in v petek sprejem odločitve o odprtju ceste.

Danes je plin uhajal tudi v bližnjih Orehovljah, prav tako v občini Kranj. Kot je nekaj pred 13. uro sporočil Bojan Kos s Policijske uprave Kranj, so zaradi poškodovane plinske cevi zaprli cesto Britof–Predoslje. Zaprli so širše območje, stekla je evakuacija, otroci na bližnji osnovni šoli so morali zaradi varnosti ostati v razredih.



Policija je nekaj po 14. uri, ob zaključku intervencije, ko je bila nevarnost odpravljena, posredovala nekaj več podrobnosti o dogodku. Plin je uhajal na delovišču, in sicer na napeljavi med delom s strojem. Evakuirani prebivalci se bodo lahko v kratkem začeli vračati na domove. Prav tako bodo v kratkem znova odprli šolo in cesto. Dotok plina so zaprli, napeljavo bodo sanirali. V poškodbi napeljave policija ni zaznala znakov kaznivega dejanja.



Gre za že tretjo evakuacijo zaradi uhajanja plina na Gorenjskem v zadnjem tednu. V naselju Za jezom v Tržiču so zaradi preseženih mejnih vrednosti pri meritvah plina včeraj popoldne evakuirali deset oseb in zaprli cesto. Po zadnjih meritvah plina se vrednost tudi v Tržiču zmanjšuje. Na kraju potekajo dela, evakuirane stanovalce pa bo kontaktiral predstavnik občinske civilne zaščite Domen Turk, ki je prav tako kontaktna oseba za ostale stvari na kraju. Tako v Tržiču kot v Britofu do nadaljnjega velja prepove uporabe odprtega ognja. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine