Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

V eksploziji hiše v Gorici tri smrtne žrtve, umrl tudi slovenski državljan

Gasilci so s pomočjo izurjenih psov pod ruševinami povsem razrušene hiše odkrili vse tri žrtve. V Gorici razglasili dan žalovanja.
Gasilci so po eksploziji s pomočjo izurjenih psov izpod ruševin izvlekli moško in žensko truplo. FOTO: Goriški gasilci
Gasilci so po eksploziji s pomočjo izurjenih psov izpod ruševin izvlekli moško in žensko truplo. FOTO: Goriški gasilci
STA
20. 6. 2019 | 10:39
20. 6. 2019 | 16:45
1:40
V Gorici v Italiji je danes okoli četrte ure zjutraj odjeknila eksplozija v stanovanjski stavbi v neposredni bližini Kulturnega centra Lojze Bratuž. Umrli so trije ljudje. Vzrok eksplozije ni znan, domnevno pa je šlo za uhajanja plina. V mestu so razglasili dan žalovanja.

Eksplozija je bila tako silovita, da je hišo razneslo skoraj v celoti. Gasilci so po njej s pomočjo izurjenih psov izpod ruševin sprva izvlekli moško in žensko truplo.



Po neuradnih podatkih gre za 43-letnico in njenega 45-letnega partnerja, ki je slovenski državljan, poroča Primorski dnevnik. V razdejani stavbi je živel še 50-letni moški, ki so ga več ur pogrešali, zatem je tržaški Il Piccolo potrdil tudi njegovo smrt. A iskanje morebitnih drugih žrtev ali poškodovanih še poteka.

Po podatkih Občine Gorica v zadnjih časih v stanovanjski hiši, ki je v zasebni lasti, niso opravili obnovitvenih del, ki bi lahko povzročila uhajanje plina in posledično eksplozijo. Glavni goriški tožilec Massimo Lia je napovedal podrobno preiskavo dogodka.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine