Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

V Dolenjih Novakih zagorelo zaradi tehnične napake na tovornem vozilu

Požar je v lesnoobdelovalnem objektu povzročil veliko materialno škodo. Policisti so tujo krivdo izključili.
Vozilo se je vžgalo zaradi tehnične napake, nato se je ogenj razširil na območje lesnoobdelovalnega objekta oziroma skladišča lesa. FOTO: PGD Cerkno
Vozilo se je vžgalo zaradi tehnične napake, nato se je ogenj razširil na območje lesnoobdelovalnega objekta oziroma skladišča lesa. FOTO: PGD Cerkno
V. U.
9. 10. 2019 | 10:20
9. 10. 2019 | 10:41
2:05
Vzrok včerajšnjega požara na Cerkljanskem, ko je v nočnih urah zagorel lesnoobdelovalni objekt v kraju Dolenji Novaki, je bila tehnična napaka, so danes sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Idrijski policisti, novogoriški kriminalisti in strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija generalne policijske uprave so ugotovili, da se je najprej vnelo tovorno vozilo. Vžgalo se je zaradi tehnične napake, nato se je ogenj razširil na območje lesnoobdelovalnega objekta.

Policisti so tujo krivdo izključili in bodo o ugotovljenem obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Za zdaj menijo, da je škoda velika, a jo še ocenjujejo. O konkretnih številkah še ne poročajo.



FOTO: PGD Cerkno
FOTO: PGD Cerkno

 

Nihče ni bil poškodovan


Pri gašenju požara, v katerem ni bil nihče poškodovan, je bilo angažiranih okoli 60 gasilcev iz PGD Novaki, PGD Cerkno, PGD Planina pri Cerknem in PGD Poče. Lastnik objekta je sicer okoli druge ure ponoči opazil, da pred vhodom v skladišče gorita tovorno vozilo in del ostrešja objekta. Sam je poskušal ukrotiti ogenj, vendar je bil požar preobsežen. V skladišču je bilo okoli 35 kubičnih metrov lesenih izdelkov in polizdelkov, zagoreli so tudi stroji.

Vodja intervencije in poveljnik PGD Cerkno Sašo Tušar je za Delo že včeraj povedal, da so jih o požaru obvestili ob 2.10 zjutraj. Ob njihovem prihodu je bil v drugem nadstropju že polno razvit. Najprej so pred ognjem branili bližnje stanovanjske objekte, nato pa gasili še delavnico. Intervencija je potekala do sedme ure.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine