Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

V Dobrni več oseb zastrupljenih z ogljikovim monoksidom

Reševalci so v bolnišnico odpeljali 12 oseb, ki so kazali znake zastrupitve.
Fotografija je simbolična. FOTO: Uroš Hočevar/Delo 
Fotografija je simbolična. FOTO: Uroš Hočevar/Delo 
STA
18. 1. 2021 | 07:11
18. 1. 2021 | 13:21
2:46
Celjska policija je bila v nedeljo nekaj pred 18. uro obveščena, da so iz večstanovanjske hiše na Dobrni zaradi minimalno povišane stopnje ogljikovega monoksida v organizmu v celjsko bolnišnico odpeljali 11 stanovalcev. Nihče od njih ni bil življenjsko ogrožen, je danes povedala tiskovna predstavnica celjske policije Milena Trbulin.

Pojasnila je, da so se stanovalci čez dan družili v manjšem, neprezračenem prostoru, kjer so kuhali in kadili. Vzrok prisotnosti monoksida pri načinu ogrevanja je izključen. Gasilci z meritvami namreč v stavbi niso potrdili prisotnosti ogljikovega monoksida.

Natančen vzrok zastrupitve še ni potrjen, zato policija nadaljuje zbiranje obvestil, nato pa bodo o dogodku podali poročilo na pristojno okrožno državno tožilstvo, je še dejala Trbulinova.

V celjski bolnišnici so povedali, da so v nedeljo sprejeli šest oseb, ki so kazale znake zastrupitve z ogljikovim monoksidom. »Tri osebe so že v nedeljo odpustili v domačo oskrbo. Tri osebe so ostale v bolnišnici na opazovanju in so jih v domačo oskrbo odpustili danes,« so še dejali v bolnišnici.

V Univerzitetni klinični center Maribor pa so pripeljali tri zastrupljene osebe, vse z minimalnimi znaki zastrupitve. Po začetni obravnavi in diagnostiki so jih brez simptomov odpustili v domačo oskrbo, so danes povedali v mariborski bolnišnici.

Kot so povedali v slovenjgraški bolnišnici, so sprejeli tri osebe, vse pa so že odpustili v domačo oskrbo.
Medtem pa je uprava za zaščito in reševanje poročala, da so gasilci iz objekta umaknili 24 oseb, ki jih je na kraju pregledala urgentna ekipa. Reševalci so v bolnišnico odpeljali 12 oseb, ki so kazale znake zastrupitve oz. imele v krvi povišano vrednost ogljikovega monoksida.
 

Zastrupitev z monoksidom tudi v Lepeni


V soboto zjutraj so novogoriške policiste obvestili o lažji obliki zastrupitve z ogljikovim monoksidom štirih oseb – dveh moških, starih 54 in 39 let z območja PU Ljubljana in PU Nova Gorica, in dveh žensk, starih 32 in 33 let z območja PU Kranj na območju vasi Lepena. Zastrupili so se v bivaku planinskega društva v Lepeni pri uporabi plinskega gorilnika, na katerem so talili sneg za vodo. Policisti bodo proti trem osebam uvedli hitri postopek zaradi kršitev določil zakona o nalezljivih boleznih.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine