Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Uslužbenec notranjega ministrstva v središču afere s ponarejenimi kovanci

Moškega sumijo proizvodnje okoli dveh milijonov ponarejenih kovancev za dva evra, ki so bili namenjeni na Kosovo.
Fotografija je simbolična. FOTO: Guglielmo Mangiapane/Reuters
Fotografija je simbolična. FOTO: Guglielmo Mangiapane/Reuters
M. P. V.
6. 8. 2024 | 16:10
6. 8. 2024 | 16:31
1:48

Policija je odvzela prostost državnemu uslužbencu Severne Makedonije, ki ga sumijo množične proizvodnje ponarejenih kovancev za dva evra, je po navedbah hrvaškega spletnega portala Index sporočil Europol.

Večmesečna kriminalistična preiskava, ki so jo vodili severnomakedonski in kosovski organi pregona ob podpori Europola, je razkrila proizvodnjo ponarejenega denarja in privedla do 34-letnega osumljenca, ki so ga prijeli v Prištini, je v izjavi za javnost zapisal Europol.

FOTO: Marko Feist/Slovenske novice
FOTO: Marko Feist/Slovenske novice

Kosovo se spopada z epidemijo ponarejenega denarja

Moški je bil po navedbah Europola uslužbenec ministrstva za notranje zadeve Severne Makedonije. Policija je na več lokacijah v tej državi zaplenila »stroje za proizvodnjo ponarejenih evrskih kovancev, tisoče izdelanih kovancev, kalupe in material za kovance«. Moški je po navedbah Eurojusta »osumljen proizvodnje okoli dveh milijonov ponarejenih kovancev za dva evra, ki so bili namenjeni za kosovsko gospodarstvo«.

Kosovo se spopada z epidemijo ponarejenega denarja v vrednosti več milijonov evrov, so sporočile tamkajšnje oblasti. Država ni del evropske denarne unije, vendar je leta 2002 uvedla evro kot svojo valuto.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine