Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Učenec grozil po spletu, pristojni iščejo rešitve

Policisti so se nemudoma odzvali in se v prisotnosti staršev pogovorili z otrokom. Zasegli so tudi zračno puško, s katero se je fotografiral.
Policisti. Fotografija je simbolična. FOTO: Leon Vidic/Delo
Policisti. Fotografija je simbolična. FOTO: Leon Vidic/Delo
STA
16. 9. 2024 | 16:25
17. 9. 2024 | 09:38
2:37

Primer spletne grožnje, ko je učenec ene od črnomaljskih šol v začetku septembra grozil vrstnici in na družbenem omrežju objavil fotografijo z orožjem, je poleg policijske preiskave sprožil tudi razpravo o odzivanju na tovrstne primere. Rešitve bodo predstavniki različnih institucij iskali v multidisciplinarnem timu.

Kot so navedli na Policijski upravi Novo mesto, so se policisti ob informaciji o spletni grožnji nemudoma odzvali in v prisotnosti staršev opravili razgovor z otrokom. O tem so obvestili pristojno državno tožilstvo in center za socialno delo. Zasegli so tudi zračno puško, s katero se je fotografiral.

V prekršku tudi učenčev oče

Zaradi suma posesti nezakonitega orožja so policisti pridobili odredbo sodišča za hišno preiskavo in 52-letnemu osumljencu iz okolice Metlike, otrokovemu očetu, zasegli še eno starejšo lovsko puško, za katero nima ustreznih dovoljenj, cev puške in več nabojev. Proti moškemu bodo po opravljeni kategorizaciji orožja zaradi kršitev določil zakona o orožju uvedli prekrškovni postopek.

image_alt
Oče in mama morata biti kot ograja

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil in ugotavljanje vseh okoliščin. Opravljajo razgovore s predstavniki šole in otroki. Sodelovali bodo tudi v multidisciplinarnem timu, v okviru katerega bodo predstavniki različnih institucij iskali primerne rešitve, so zapisali na novomeški policijski uprave.

Na šoli so za portal 24ur.com dogodek potrdili in dodali, da so dogajanje obravnavali resno. »Na šoli smo ukrepali v skladu s protokolom o zaznavi nasilja, vzgojnim načrtom in veljavno zakonodajo in na tej podlagi pripravili strategijo reševanja nastale situacije in sprejeli stroge ukrepe za zagotavljanje varnosti učencev. Obenem sodelujemo tudi s pristojnimi zunanjimi institucijami,« je za spletno stran pojasnil ravnatelj. Ker so v dogodek vpletene mladoletne osebe, več informacij ne morejo podati.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine