Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Tožilka je s slabim zgledom škodila ugledu poklica

Sankcije zoper državno tožilko, ki je pijana vozila avto, bodo znane v prihodnjih dneh.
Državna tožilka je za volan sedla pijana. FOTO: Shutterstock
Državna tožilka je za volan sedla pijana. FOTO: Shutterstock
R. K.
28. 2. 2019 | 08:00
28. 2. 2019 | 08:05
2:35
Murska Sobota – Čeprav zaradi varstva osebnih podatkov na policiji niso potrdili, da so pred dnevi ustavili murskosoboško državno tožilko, ki je za volan sedla pijana, je po naših neuradnih podatkih to 47-letna Anica Šoštarič. O njeni nadaljnji usodi naj bi odločili v prihodnjih dneh.

Šoštaričeva je bila na mesto okrožne državne tožilke imenovana februarja 2008, pred tem pa je bila pomočnica okrožnega državnega tožilca v Murski Soboti. Kot smo izvedeli, ji je med policijskim postopkom preizkus alkoholiziranosti pokazal dva promila alkohola v krvi, kar je štirikratna količina dovoljenega. Sledila je globa v višini 1200 evrov in 18 kazenskih točk, kar pomeni odvzem vozniškega dovoljenja.

Vodja okrožnega državnega tožilstva v Murski Soboti Drago Farič si je vzel čas za razmislek. FOTO: R. K.
Vodja okrožnega državnega tožilstva v Murski Soboti Drago Farič si je vzel čas za razmislek. FOTO: R. K.


Na vrhovnem državnem tožilstvu so nam pojasnili, da je bil generalni državni tožilec Republike Slovenije včeraj prek vodje okrožnega državnega tožilstva v Murski Soboti Draga Fariča seznanjen s primerom državne tožilke, ki je vozila pod vplivom alkohola nad zakonsko mejo dovoljenega. Na vrhovnem državnem tožilstvu poudarjajo, da ne tolerirajo vožnje pod vplivom alkohola preko zakonsko dovoljene meje, tudi če je izven službenega časa, saj takšno ravnanje tožilca kot javnega funkcionarja krnila ugled poklica državnega tožilca.

Farič nam je še povedal, da mu je že dan po dogodku tožilka sama povedala, kaj se je zgodilo. »Potem sem policijo uradno prosil za podatke. O morebitnih ukrepih se še nisem odločil, ker sem si vzel čas za premislek,« je dejal. Dodal je, da bodo ukrepali v skladu z zakonom o tožilstvu, kar pomeni, da lahko da pobudo za disciplinski postopek generalnemu državnemu tožilstvu.

»Sankcije v tem primeru so lahko vse od opomina do premestitve, znižanja plače in v skrajnem primeru tudi prenehanje funkcije. To je najhujša možna sankcija, ki se lahko izreče, o tem pa bo odločalo disciplinsko sodišče. Z generalnim tožilcem sva se dogovorila, da svojo odločitev sporočim v petih dneh,« je dejal. Včeraj je Šoštaričeva dopoldne še bila v službi, nato pa je vzela dopust.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine