Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Toča v okolici Ilirske Bristice pobelila zemljo

Obilno deževje je danes popoldne zalilo več kot deset objektov v Občini Maribor.
Agencija RS za okolje opozarja na možnost neviht danes zvečer. FOTO: Blaž Samec/Delo
Agencija RS za okolje opozarja na možnost neviht danes zvečer. FOTO: Blaž Samec/Delo
STA
11. 8. 2020 | 18:15
11. 8. 2020 | 21:39
2:08
Nekatere dele države so v popoldanskih urah zajele napovedane nevihte. Lokalno je ponekod padala toča, o kateri med drugim poročajo s Štajerske, Koroške in Notranjske.

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje je malo pred 14. uro močno deževje zajelo slovenjgraško in mariborsko občino in nemalo dela povzročilo gasilcem. Voda je namreč zalila objekte na 12 lokacijah, tako da so mariborski poklicni in prostovoljni gasilci pomagali pri črpanju vode iz objektov.

Približno ob 14.30 je pod Vremščico (občina Divača) neurje zajelo družino pohodnikov. Na pomoč so priskočili prostovoljni gasilci iz Senožeč, ki so pohodnike varno pospremili v dolino.

Okoli 15. ure se je nevihtni pas s krajevno točo pojavil na območju Ilirske Bistrice in do 16. ure prek Notranjske pripotoval do Goriške. Drobna toča je od Podgrada do Ilirske Bistrice pobelila zemljo.

Malo pred 16. uro je voda zalila stanovanjsko hišo ter prostore osnovne šole v Štanjelu, le uro pozneje pa še prvo nadstropje gradu Štanjel. Gasilci so izčrpali vodo, ki je odtekla v klet in pritličje gradu, je zapisano na spletni strani Centra za obveščanje pri upravi za zaščito in reševanje.

Pester dan so imeli tudi gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Komen. Ti so med drugim posredovali okoli 15.30 v naselju Kobdilj, kjer je voznica z osebnim avtomobilom obtičala v vodi. Nekaj minut zatem so morali gasilci v Kobdilju izčrpati vodo iz kletnih prostorov, ki jih je zalila meteorna voda.

Agencija RS za okolje opozarja na možnost neviht danes zvečer. Krajevne padavine se bodo pojavljale približno do polnoči, pogostejše bodo tudi v naslednjih dneh, ko bodo zlasti popoldne verjetne močnejše nevihte.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine