Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Sodnika zavrnilo vrhovno sodišče

Vrhovni sodniki so zavrnili zahtevo za varstvo zakonitosti, sodba Stanku Omerzuju je obveljala.
Upokojeni sodnik Stanko Omerzu se ne sme približati oškodovanki. FOTO: Aleš Andlovič
Upokojeni sodnik Stanko Omerzu se ne sme približati oškodovanki. FOTO: Aleš Andlovič
Ju. P., STA
21. 2. 2022 | 17:25
1:59

Vrhovni sodniki so zavrnili zahtevo za varstvo zakonitosti nekdanjega predsednika mariborskega delovnega sodišča Stanka Omerzuja, s katero je ta izpodbijal pravnomočno odločitev mariborskega sodišča, da je kriv zalezovanja svoje nekdanje ljubimke.

Z odločitvijo vrhovnega sodišča je po poročanju Večera obveljala pravnomočna sodba, s katero je bil zdaj upokojeni sodnik Omerzu leta 2020, tik pred upokojitvijo, obsojen na pogojnih pet mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let, ker je leta 2016 zalezoval žensko, ki ni hotela več imeti razmerja z njim.

image_alt
Robert Munda je sodnika postavil na laž

Doletel ga je tudi varnostni ukrep o prepovedi približevanja oškodovanki, ki mu je narekoval, da se dve leti ne sme približati oškodovanki na razdaljo, manjšo od sto metrov, sicer bo sodišče pogojno kazen preklicalo in bo moral v zapor. Preizkusna doba in prepoved približevanja oškodovanki se bosta Omerzuju iztekli poleti.

Sodnika je oškodovanka prijavila tudi zaradi groženj, ta pa ji je vrnil s kazensko ovadbo. Lani sta se dogovorila, da drug proti drugemu umakneta ovadbo zaradi groženj.

image_alt
Sodnik Stanko Omerzu trdi, da ni pošiljal nobenih rož

Zaradi zavlačevanja postopka in izogibanja sodišču je Omerzu pristal v suspenzu, a disciplinska komisija ni prepoznala kršitev, zato se je lahko vrnil v službo. Zaradi suspenza je na koncu od države prejel več kot 20.000 evrov odškodnine. Del tega zneska bo sicer moral vrniti državi. Kot so namreč pojasnili v uradu predsednice mariborskega okrožnega sodišča, je okrajno sodišče v kazenski zadevi Stanku Omerzuju naložilo plačilo stroškov kazenskega postopka, ki so nanesli nekaj manj kot 9000 evrov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine