Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Snežni plaz na smučišču v Crans Montani zasul več ljudi

Štiri osebe so poškodovane. Reševalci nadaljujejo z iskanjem, saj se bojijo, da je pod plazom ujet še kdo.
Iskanje morebitnih pogrešanih se nadaljuje. FOTO: AFP
Iskanje morebitnih pogrešanih se nadaljuje. FOTO: AFP
Ma. F.
19. 2. 2019 | 17:13
19. 2. 2019 | 22:00
1:45
Danes nekaj po 14. uri je na smučišču Plaine-Morte v švicarski Crans Montani snežni plaz zasul več ljudi, poročajo tuje agencije. Štiri osebe so poškodovane, ena od njih huje, je na novinarski konferenci povedala policija. Reševalci se bojijo, da je pod snegom ujet še kdo, zato se iskanje morebitnih pogrešanih nadaljuje.

Po poročanju lokalnih medijev, naj bi plaz zajel med 10 in 12 ljudi, vendar informacija uradno še ni bila potrjena.

FOTO: AFP
FOTO: AFP


Pierre Huguenin iz Švicarskega zveznega inštituta za raziskovanje snega in plazov je dejal, da je na območju, kjer se je danes utrgal plaz, sneg vlažen in gost. »Takšne razmere otežujejo iskanje,« je pojasnil.

Večina smrtonosnih plazov v Alpah se zgodi na območjih, kjer ljudje smučajo izven prog. Glede na statistiko so možnosti za preživetje po 15 minutah pod plazom največ 50 odstotne.

FOTO: AFP
FOTO: AFP


Plaz se je zgodil med šolskimi počitnicami, ki potekajo po Evropi, zato so smučišča v teh dneh precej zasedena. Višje temperature v zadnjih dneh so povzročile taljenje snega na pobočjih, kar je lahko tudi vzrok za sproženje plazu.

Smučišče Plaine-Morte leži na okoli 3000 metrih in je najvišje na območju Crans Montane. Na območju je bila razglašena druga od petih stopenj nevarnosti pred snežnimi plazovi.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine