Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Drevo ga je zadržalo pred nadaljnjim padcem v grapo, a je umrl

Pogrešani nizozemski državljan je v globeli nad vasjo Tolminske Ravne še kazal znake življenja, a je v času reševanja umrl.
Arhivska fotogafija reševalcev na območju Tolminskih Raven. FOTO: Gorska reševalna služba
Arhivska fotogafija reševalcev na območju Tolminskih Raven. FOTO: Gorska reševalna služba
V. U.
27. 10. 2024 | 14:49
27. 10. 2024 | 15:16
2:31

Policiste so včeraj popoldne obvestili, da na Tolminskem pogrešajo 61-letnega državljana Nizozemske, je danes sporočil predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik. Žal so ga danes odkrili v globeli nad vasjo Tolminske Ravne. Nizozemec je umrl.

Policija je takoj po prejemu obvestila začela z iskanjem pogrešanega. Glede na prve ugotovitve se je skupina pohodnikov (večinoma tujih državljanov) okoli 13.15 odpravila po kolovozni poti proti Tolminskim Ravnam na območju občine Tolmin, med katerimi je je bil tudi navedeni 61-letnik.

Ta se je na približno polovico poti ločil od preostale skupine, nazadnje so ga opazili okoli 14.45. V iskalni akciji so pogrešanega iskali policisti PP Tolmin, policisti gorske policijske enote PU Nova Gorica in gorski reševalci GRS Tolmin, vendar ga kljub iskanju do pozno zvečer niso našli.

Drevo ga je zadržalo pred nadaljnjim padcem v grapo

Iskalna akcija pod vodstvom PP Tolmin se je na strmem in težko prehodnem območju nadaljevala danes, pri iskanju pogrešanega se je tolminskim policistom in pripadnikom gorske policijske enote PU Nova Gorica pridružilo tudi večje število reševalcev oziroma sil za zaščito in reševanje (GRS Tolmin, gasilci, pripadniki civilne zaščite, vodniki reševalnih psov pri GRS – skupno okoli 40 ljudi). Prav tako so območje reševalci pri GRS pregledovali z dronom, aktiviran je bil tudi policijski helikopter s termovizijo.

Pogrešanega so danes okoli 11.30 našli v globeli, ki se nahaja približno en kilometer nad vasjo Tolminske Ravne, na pobočju nad potokom Zadlaščica, Še je kazal znake življenja, drevo ga je zadržalo pred nadaljnjim padcem v grapo. Na kraj najdbe so napotili tudi vojaški helikopter, a je nizozemski državljan umrl v času reševanja.

Njegovo smrt je kasneje potrdil zdravnik. Policisti PP Tolmin bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine