Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Slovenska policija prijela tri tihotapce ljudi

Nezakoniti migranti so organizatorju plačali 5000 evrov.
Število nezakonitih prehodov meje se je glede na leto 2017 znatno povečalo, več kot 60 odstoktov teh kaznivih dejanj pa obravnavajo na območju PU Koper. FOTO: Jure Eržen/Delo
Število nezakonitih prehodov meje se je glede na leto 2017 znatno povečalo, več kot 60 odstoktov teh kaznivih dejanj pa obravnavajo na območju PU Koper. FOTO: Jure Eržen/Delo
T. V.
24. 7. 2018 | 12:25
24. 7. 2018 | 13:14
3:27
Koper – Konec tedna so policisti na območju policijske uprave Koper obravnavali 78 nezakonitih prestopov meje, prijeli pa so tudi tri vodnike nezakonitih migrantov.
 
V prvem primeru so policisti v nedeljo ob 17.55 na avtobusni postaji v Materiji poskušali ustaviti osebni avtomobil znamke Citroën goriških registrskih oznak, ki je pripeljal iz smeri Obrova. Kljub jasnemu znaku policista voznica ni ustavila. Policista sta opazila, da je poleg voznice na prednjem sedežu sedela oseba temnejše polti, na zadnjem pa več ljudi, ki so sklonili glave za prednja sedeža, so sporočili s PU Koper.


 
Patrulja je zapeljala za njimi in jih po približno 300 metrih dohitela in zaustavila. Tik pred tem so potniki poskušali zbežati iz avtomobila, a sta jim policista to preprečila. Policija je ugotovila, da je voznica 49-letna  državljanka Slovenije, ki je prevažala štiri nezakonite prebežnike, državljane Sirije, ki so zaprosili za azil.
 
Osumljenka, ki je bila po zaslišanju pri preiskovalnem sodniku izpuščena, je nezakonite prebežnike, ki so prek Hrvaške prišli iz BiH, naložila v svoj avto v bližini naselja Obrov, da bi jih prepeljala do Italije. Za pot so Sirci organizatorju plačali 5000 evrov.



Nekaj ur pred tem so policisti med opravljanjem kontrole mejne prometne povezave Sušak (Slovenija)–Lisac (Hrvaška) ustavili avtomobil znamke Opel nemškega registrskega območja, saj je bilo glede na smer vožnje očitno, da se je voznik izognil mejni kontroli.
 
Voznik je bil državljan Turčije z dovoljenjem za prebivanje v Nemčiji. Zraven njega so bili v avtomobilu državljan Turčije, ki je imel dovoljenje za prebivanje na območju  Nemčije, ter še trije potniki, dva državljana  Turčije in en državljan Sirije. V prtljažniku je bil še en nezakonit prebežnik, državljan Turčije.
 
Nihče od njih ni izpolnjeval pogojev za vstop na ozemlje EU. V Slovenijo so vstopili nedovoljeno. Vozniku in sopotniku so policisti odvzeli  prostost, preiskovalni sodnik je za oba odredil pripor. Nezakonitim prebežnikom so prav tako odvzeli  prostost,  jih seznanili s pravicami, po končanem postopku pa so jih v ponedeljek vrnili hrvaškim varnostnim  organom. V Slovenijo so prišli preko Grčije, Albanije, Črne gore, BiH in Hrvaške. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine