Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

S šolskim avtobusom trčil v nadstrešek postajališča

Napihal še dve uri po nesreči. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali vožnjo in izdali plačilni nalog.
Voznik, ki je bil pod vplivom alkohola, je s šolskim avtobusom trčil v nadstrešek postajališča (simbolična fotografija). FOTO: Ljubo Vukelič/Delo
Voznik, ki je bil pod vplivom alkohola, je s šolskim avtobusom trčil v nadstrešek postajališča (simbolična fotografija). FOTO: Ljubo Vukelič/Delo
STA
11. 5. 2021 | 14:12
11. 5. 2021 | 14:19
1:23
Voznik šolskega avtobusa je v ponedeljek zjutraj pod vplivom alkohola trčil v nadstrešek avtobusnega postajališča v okolici Ormoža. Na avtobusu je bilo takrat od deset do 15 otrok, v nesreči pa ni bil nihče poškodovan. Voznik je po trčenju nadaljeval vožnjo in opravil prevoz šolskih otrok, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Maribor.

V trčenju je poškodoval steklo avtobusa in razbil več stekel avtobusnega postajališča. Pozneje je voznik o poškodbi vozila obvestil svoje nadrejene, ti pa so zahtevali, da obvesti tudi policijo.

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel voznik več kot dve uri po nesreči v organizmu 0,30 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (oziroma 0,63 promila alkohola v krvi), zato so mu policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali vožnjo.

Policisti so o ugotovitvah seznanili državno tožilko, ki je po preučitvi sklenila, da se prometna nesreča obravnava kot prekršek. Vozniku so nato vročili plačilni nalog, so še sporočili iz PU Maribor.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine