Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Prometna nesreča v koprskem zaledju usodna za 89-letnika

Nesreča se je zgodila na glavni cesti Koper–Dragonja, v njej so se hudo poškodovale še tri osebe.
FOTO: Jure Eržen/Delo
FOTO: Jure Eržen/Delo
V. U.
9. 12. 2019 | 06:55
9. 12. 2019 | 11:37
2:20
Včeraj ob 18.38 se je na glavni cesti Koper–Dragonja, pri naselju Sergaši, zgodila huda prometna nesreča, v kateri je ena oseba izgubila življenje, tri osebe so bile hudo telesno poškodovane, tri pa lažje. Cesta je bila zaprta vse do pol enih zjutraj.

Kot so sporočili iz Generalne policijske uprave, je 62-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Kopra proti Dragonji, zapeljal na levi prometni pas in trčil v osebni avtomobil, ki ga je nasproti pripeljal 65-letni voznik osebnega avtomobila.

Po opravljeni intervenciji policistov je Anita Leskovec s Policijske uprave Koper sporočila, da prve ugotovitve kažejo, da je nesrečo zakrivil omenjeni 62-letnik, sicer državljan Hrvaške. Na delu ceste, kjer je prišlo do nesreče, so trije prometni pasovi (en v smeri Dragonje in dva v smeri Koper). V levem ovinku je 62-letnik zapeljal v levo preko dvojne neprekinjene ločilne črte ter čelno trčil v osebni avto, katerega je v nasprotni smeri pravilno pripeljal 65-letni državljan Italije. V njegovem vozilu je bil kot sopotnik na sprednjem sedežu 89-letni državljan Italije, ki je na kraju nesreče umrl, zanj je bila odrejena sodna obdukcija. V tem vozilu sta bili še dve potnici, ki sta se v nesreči huje poškodovali.

Za vozilom Italijana sta vozila še dva voznika, 71-letni državljan Italije in 53-letni državljan Slovenije, ki sta oba trčila v bok vozila državljana Italije. Ta se je po trku prevrnil na bok in obstal.

Povzročitelj nesreče je bil ob trčenju lažje poškodovan. Na kraju ni mogel opraviti preizkusa alkoholiziranosti, odpeljali so ga v splošno bolnišnico Izola, zanj pa je bil odrejen strokovni pregled na alkohol, zdravila in mamila. Sledi kazenska ovadba za povzročitev prometne nesreče iz malomarnost.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine