Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Policija izpustila moškega, pridržanega po napadu na mariborsko sodnico

Pridržanega je izpustila, preiskava se nadaljuje. Po pisanju Večera ostaja osumljen vpletenosti v poskus umora.
Ulica Jelenčevih. Foto Tadej Regent
Ulica Jelenčevih. Foto Tadej Regent
V. U.
23. 6. 2019 | 15:01
23. 6. 2019 | 17:35
1:53
V preiskavi napada na mariborsko sodnico minulo nedeljo je policija izpustila pridržanega. »Pridržanje osumljene osebe v predkazenskem postopku, katerega usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, je odpravljeno,« je v kratkem sporočilu zapisal Bojan Kitel s Policijske uprave Maribor.

Novica sledi pridržanju ob hišni preiskavi v hiši sodnice Daniele Ružič, ki so jo brutalno pretepli. Na PU Maribor so včeraj potrdili, da so v petek popoldne pridržali osumljenca za napad. Njegove identitete niso razkrili, so pa zatrdili, da preiskava domnevnega poskusa umora še vedno poteka v smeri tako sodničinega zasebnega kot poklicnega življenja.

»Vsi dosedanji izvedeni postopki, zbrana obvestila in pridobljeni dokazi še niso dali odgovorov, predvsem na ključna vprašanja, zato jih tudi še ne moremo podrobneje pojasnjevati javnosti,« je danes še zapisal Kitel.

Po neuradnem poročanju medijev je bil pridržan partner sodnice. Kot na spletni strani poroča časnik Večer, se tožilstvo ni odločilo, da bi zanj zahtevalo pripor, zato ga policisti niso privedli k dežurni sodnici slovenjegraškega sodišča, temveč so ga izpustili. Ostaja pa osumljen vpletenosti v poskus umora.

Ali je to edini osumljeni za napad, ni znano. Nasilni napad je enotno obsodil vrh slovenske politike, ključni akterji v pravosodju in varuh človekovih pravic. Mnogi so napad označili oziroma razumeli kot napad na pravno državo in celoten pravosodni sistem.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine